ISRAELUL CONTINUĂ ATACURILE ÎN GAZA ȘI CISIORDANIA

În urma operațiunii lansate de Hamas la 7 octombrie, atacurile armatei israeliene în Gaza și Cisiordania se desfășoară în continuare.

În urma operațiunii lansate de Hamas la 7 octombrie, atacurile armatei israeliene în Gaza și Cisiordania se desfășoară în continuare.

Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat că 704 persoane au fost ucise și aproximativ 4 mii de persoane au fost rănite până în prezent în atacurile Israelului din Fâșia Gaza și Cisiordania.

Ministerul a anunțat că Israelul a vizat în mod deliberat ambulanțele și că spitalul Beit Hanoun din Gaza a fost scos din funcțiune din cauza atacurilor aeriene.

S-a anunțat că numărul israelienilor uciși în atacurile din Fâșia Gaza blocată a depășit 900.

Potrivit declarației făcute de Ministerul israelian de Externe, 2616 israelieni au fost răniți, dintre care 157 grav.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Qassam, Abu Ubaida, cu privire la atacurile Israelului din Fâșia Gaza blocată, a susținut următoarele:

„Suntem pregătiți de o luptă lungă și pentru toate variantele. Inamicul nostru nu va obține decât dezamăgire și rușine.

Operațiunea noastră „Potopul de la Al-Aqsa” este un răspuns la atacurile lansate de forțele de ocupație israeliene și de apărare a locurilor noastre sfinte”.

Afirmând că grupul de rezistență palestinian Brigăzile Qassam domină în continuare cursul războiului, Abu Ubayda a afirmat că amenințările armatei israeliene de a organiza o operațiune terestră împotriva Gaza sunt „ridicole”.

Agenția palestiniană de știri WAFA a relatat că navele de atac ale marinei israeliene au bombardat dinspre mare părțile centrale ale Fâșiei Gaza de pe coasta mediteraneană și așezările de pe coasta orașului Khan Yunis.

Agenția Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA) a anunțat că peste 137000 de palestinieni s-au adăpostit în școlile din Fâșia Gaza începând cu 7 octombrie.

De asemenea, ONU a anunțat că Israelul a vizat „direct” o școală, aparținând UNRWA.

Între timp, Gaza rămâne sub o blocadă completă. Alimentarea cu electricitate, apă și gaz a fost întreruptă în oraș și nici măcar accesul alimentelor pe teritoriu nu este permis.

Tensiunile sunt, de asemenea, ridicate la granița israeliano-libaneză.

Armata israeliană a anunțat că un număr mare de infiltrați înarmați din Liban au fost neutralizați.

Mișcarea palestiniană Jihadul Islamic a revendicat atacul de ieri asupra Israelului din sudul Libanului.

Hezbollah a anunțat că numărul membrilor săi uciși de Israel a crescut la cinci.

În ripostă, un punct militar israelian de la graniță a fost lovit de o rachetă ghidată.

Brigăzile Qassam, aripa militară a Hamas, au anunțat sâmbătă demararea operațiunii „Potopul de la Al-Aqsa” împotriva Israelului. Mii de rachete au fost lansate din Gaza în direcția Israelului, în timp ce grupuri armate au intrat în așezările din regiune.

Armata israeliană a ripostat la aceste atacuri cu zeci de avioane de luptă în contextul operațiunii „Săbiile de fier”.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/10/10/israelul-continua-atacurile-in-gaza-si-cisiordania-2048602?fbclid=IwAR3Xtk8U3hlrdZddgofY9P5JQivRGOe7cgj3iOkiNENY-ktIJRHqk4XU_LU

Lasă un răspuns