ISRAELUL A ATACAT O ȘCOALĂ A ONU DIN TABĂRA DE REFUGIAȚI JABALIA: 50 DE MORȚI

50 de persoane au fost ucise în atacul armatei israeliene asupra unei școli a Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA) din tabăra de refugiați Jabalia.

Israelul își continuă atacurile fără discernământ asupra Fâșiei Gaza de 43 de zile.

Armata israeliană a vizat școala Fakhoora din tabăra de refugiați Jabalia, unde s-au refugiat numeroși civili palestinieni. Un oficial din cadrul Ministerului palestinian al Sănătății a declarat că cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viața în urma atacului.

Ministerul palestinian de Externe a afirmat că atacul asupra școlii Fakhoora ilustrează faptul că războiul are ca scop să pună capăt prezenței palestiniene în nordul Fâșiei Gaza.

Un oficial al Ministerului palestinian al Sănătății a declarat că 32 de persoane, inclusiv 19 copii din aceeași familie, au fost ucise într-un atac asupra unei alte clădiri din aceeași tabără.

Armata israeliană se confruntă cu forțele de rezistență palestiniene în Fâșia Gaza blocată, pe care o bombardează de 43 de zile, încercând să își extindă ocupația prin pătrunderea pe cale terestră cu vehicule blindate în nordul regiunii și în orașul Gaza.

Forțele israeliene, care au înconjurat cartierele orașului Gaza la sud, nord și vest, avansează spre centru dinspre aceste direcții. Cu toate acestea, soldații israelieni se confruntă cu rezistența continuă a grupurilor palestiniene.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/11/18/israelul-a-atacat-o-scoala-a-onu-din-tabara-de-refugiati-jabalia-50-de-morti-2065944?fbclid=IwAR36sQ59BIw7zQgs5Ay_ERsUO0Pmo_leMlJGeMQwkD5Q9vgbak_Q-pdAe9A

Lasă un răspuns