ION CRISTOIU, DESPRE DONAREA SISTEMULUI PATRIOT CĂTRE UCRAINA: „DONÂND SISTEMUL PATRIOT, NOI RĂMÂNEM DESCOPERIȚI”

Ion Cristoiu, scriitor și publicist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o emisiune transmisă live de Gândul, unde a analizat controversata decizie a României de a dona sisteme de rachete Patriot. Cristoiu a subliniat că această decizie are implicații majore asupra relațiilor internaționale și a securității naționale, ridicând întrebări serioase despre strategia și logica din spatele acestei acțiuni. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Ion Cristoiu a evidențiat două probleme principale legate de donarea sistemelor de rachete. În primul rând, el a menționat că acest gest ar putea agrava relațiile cu Rusia, iar în al doilea rând, a criticat faptul că România donează echipamente militare scumpe fără a primi nimic concret în schimb.

„Esența discuției nu e faptul că dăm acel Patriot. Nu că ne înrăutățim cu rușii, că oricum ne înrăutățim. Este că îl dăm pe gratis, îl donăm Uniunii Europene, când noi l-am cumpărat cu bani,” a explicat Cristoiu.

El a subliniat impactul financiar al acestei decizii, în contextul în care România se confruntă deja cu un deficit bugetar semnificativ. El a criticat faptul că guvernul continuă să se împrumute, în timp ce donează echipamente scumpe.

„În fiecare lună guvernul se împrumută, noi avem deja deficit bugetar. Ne-a sesizat și Comisia Europeană,” a menționat Cristoiu.

Cristoiu a pus la îndoială logica negocierilor post-donație cu partenerii strategici, în special cu SUA. El a criticat comunicatul CSAT, considerând că exprimarea acestuia este ambiguă și contradictorie.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

SURSA:https://www.gandul.ro/emisiuni/marius-tuca-show/ion-cristoiu-despre-donarea-sistemului-patriot-20237985

Lasă un răspuns