ÎNTÂLNIREA ERDOĞAN-MITSOTAKIS REFLECTATĂ ÎN PRESA ELENĂ

Întâlnirea de ieri a președintelui Recep Tayyip Erdoğan cu prim-ministrul grec Kiryakos Mitsotakis la Türkevi (Casa Turcă) din New York a fost preluată în presa elenă cu accent pe menținerea climatului pozitiv în relațiile bilaterale.

Ziarul Ta Nea, în articolul său intitulat „Dorința puternică de a menține climatul pozitiv”, a subliniat că apropierea dintre cele două țări va progresa pas cu pas.

Pe de altă parte, cotidianul Kathimerini a reflectat întâlnirea Erdoğan-Mitsotakis cu titlul „Foaia de parcurs pentru dialogul în apele calme ale Mării Egee”.

În știre, s-a afirmat că „în cadrul întâlnirii sale cu președintele turc, premierul Mitsotakis și-a dezvăluit intenția sinceră de a menține starea de tensiune scăzută, care a predominat în ultimele luni”.

Potrivit articolului întrevederea a avut loc într-o atmosferă favorabilă, iar cu privire la Reuniunea Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt (HLCC), care va avea loc între cele două țări la 7 decembrie la Salonic au fost precizate următoarele:

„Potrivit părții grecești, această evoluție reprezintă un pas spre normalizarea deplină a relațiilor dintre cele două țări”.

Într-o declarație difuzată de biroul de presă al principalului partid de opoziție din Grecia, Alianța Stângii Radicale (SYRIZA), s-a afirmat, de asemenea, că întâlnirea Erdoğan-Mitsotakis și acordul privind foaia de parcurs, care include noi contacte cu Türkiye reprezintă, de asemenea, o evoluție pozitivă.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/09/21/intalnirea-erdogan-mitsotakis-reflectata-in-presa-elena-2040557?fbclid=IwAR1N6P4LEm-T2pRvX5TLPrk1vYIpfffpNVAs8jK5KkRhRIvWajW_t9S4kp8

Lasă un răspuns