ÎNCĂ DOI COPII AU MURIT DE FOAME ÎN GAZA

Odată cu moartea a încă doi copii în prima zi a lunii Ramadan numărul deceselor din cauza foametei și malnutriției în Fâșia Gaza a crescut la 27.

În prima zi de Ramadan în Gaza încă doi bebeluși aflați în incubatoare au murit de foame.

Alți doi bebeluși aflați în incubatoare au murit din cauza malnutriției și a lipsei de echipamente medicale în Fâșia Gaza, care continuă de luni de zile să fie vizată de atacurile Israelului, provocând un „dezastru umanitar” de proporții prin împiedicarea accesului ajutoarelor.

Samir Lebid, medic pediatru la unitatea de terapie intensivă a spitalului din Beit Lahiya, situat în nordul Fâșiei Gaza, a declarat: „În prima zi a Ramadanului, 2 copii au murit în spital din cauza malnutriției.”

Oficialul a subliniat că aceste decese au avut loc ca urmare a blocării de către Israel a livrării alimentelor și a medicamentelor în nordul Fâșiei Gaza și a precizat că malnutriția apare ca urmare a lipsei de resurse nutritive, cum ar fi laptele, care este alimentul de bază pentru bebeluși, și în special pentru bebelușii prematuri.

Lebid a avertizat că va avea loc un dezastru medical care va duce la moartea mai multor copii din cauza malnutriției, „dacă situația actuală continuă”.

Medicul palestinian a solicitat tuturor organizațiilor internaționale și Crucii Roșii să „ia măsuri urgente pentru a furniza alimente și medicamente populației din nordul Gaza”.

Odată cu moartea a încă doi copii în prima zi a lunii Ramadan numărul deceselor din cauza foametei și malnutriției în Fâșia Gaza a crescut la 27.

Începând de la 7 octombrie 31 112 palestinieni, majoritatea copii și femei, au fost uciși și 72 760 de persoane au fost rănite în atacurile armatei israeliene asupra Fâșiei Gaza.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/03/11/inca-doi-copii-au-murit-de-foame-in-gaza-2113922?fbclid=IwAR2yitrZmReIbTiwZLSaKKspcfUuiu_vpHtAkiQdCDu6fzq9ZrqcnFDJ6ME

Lasă un răspuns