Hulusi Akar: ” 326 de teroriști au fost neutralizați până acum”

Ministrul a declarat că Operațiunea antiteroristă, care a început cu cea mai mare, mai amplă și mai eficientă operațiune aeriană din ultima perioadă, continuă cu succes.

Hulusi Akar, ministrul Apărării Națioale, a declarat:  „Operațiunea Gheară-Sabie continuă cu raiduri punitive efectuate de vehicule aeriene cu sprijinul  vehiculelor terestre. 326 de teroriști au fost neutralizați până acum”.

Hulusi Akar a răspuns la întrebările jurnaliștilor în capitala Ankara.

La întrebarea privind cele mai recente evoluții în contextul Operațiunii Gheară-Sabie, Akar a spus: „Am făcut și vom continua să facem tot ce este necesar pentru a pune capăt terorismului, pentru a asigura securitatea țării noastre, a națiunii noastre și a granițelor noastre”.

Ministrul a declarat că Operațiunea antiteroristă, care a început cu cea mai mare, mai amplă și mai eficientă operațiune aeriană din ultima perioadă, continuă cu succes.

„Operațiunea continuă cu lovituri punitive efectuate de vehicule aeriene și sprijinul vehiculelor terestre. Până acum, 326 de teroriști au fost neutralizați în cadrul operațiunii”, a spus oficialul.

Întrebat despre afirmația, potrivit căreia forțele armate turce „au lovit punctul de observare al Statelor Unite”, din nordul Siriei, ministrul Akar a spus: „Este exclus ca forțele noastre să dăuneze forțelor coaliției sau civililor. Avem o singură țintă  – teroriștii. Oriunde sunt teroriștii acolo este ținta noastră. Să nu dăunăm civililor și mediului înconjurător este principiul nostru cel mai important.”

Un jurnalist l-a întrebat pe naltul oficial: „Când va avea loc o reuniune la nivel de lideri în Siria?”

El a răspuns: ”Sunt multe evoluții, mici și mari, importante și mai puțin importante. Acestea vor fi modelate și finalizate și analizate în consecință. Urmărim îndeaproape evoluțiile.”

Subliniind că Türkiye a devenit un subiect internațional sub conducerea președintelui Recep Tayyip Erdogan, Akar a susținut: ”Apărăm drepturile și legile țării noastre și ale națiunii noastre cu politici de personalitate și de identitate pretutindeni. În plus, continuăm să susținem țările prietene și frățești precum Cipru, Azerbaidjan și Libia în cauza lor dreaptă.”

Sursa:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2022/11/25/hulusi-akar-326-de-teroristi-au-fost-neutralizati-pana-acum-1911067

Lasă un răspuns