HAMAS. POTOPUL DE LA AQSA ȘI ELIBERAREA UNEI FEMEI ȘI A COPIILOR SĂI

Hamas: „Operațiunea în cauză este una defensivă de gradul întâi, ca răspuns la încălcările ocupației israeliene în Palestina, și a vizat bazele și centrele militare israeliene”.

Mișcarea Hamas a declarat că operațiunea Potopul de la Aqsa, care se desfășoară începând de sâmbătă ca răspuns la încălcările comise de Israel în Palestina, este o operațiune defensivă de gradul întâi.

Site-ul oficial al Mișcării Hamas a publicat declarația de presă a lui Husam Bedran, membru al Biroului Politic al mișcării, cu privire la Potopul de la al-Aqsa.

Bedran a afirmat că „operațiunea în cauză este una defensivă de gradul întâi, ca răspuns la încălcările ocupației israeliene în Palestina, și a vizat bazele și centrele militare israeliene”.

Negând acuzațiile israeliene conform cărora forțele armate ale Hamas „au ucis civili israelieni”, oficialul a marcat: „Religia noastră ne interzice să atingem și să țintim civilii. Luptătorii Hamas au urmat sfatul comandantului Brigăzilor al-Qassam, Abu Khaled Al-Deif, care a îndemnat în videoclipurile sale ca civilii să nu fie atacați”.

Bedran a solicitat, de asemenea, lumii islamice și arabe să fie alături de poporul palestinian, care rămâne neclintit.

Între timp, aripa militară a Hamas, Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam, a eliberat o femeie- colonistă și doi copii ai săi care fuseseră luați ostatici.

Al Jazeera, cu sediul în Qatar, a difuzat imagini cu eliberarea femeii și a copiilor săi.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/12/hamas-potopul-de-la-aqsa-si-eliberarea-unei-femei-si-a-copiilor-sai-2049947?fbclid=IwAR1Vc_Ao3MYtjr7ZC18f8Ok9q8FxfykYZtAnpyw_ds577MV70TvorIAT7tg

Lasă un răspuns