HAMAS A ANUNȚAT LANSAREA OPERAȚIUNII „POTOPUL DE LA AL-AQSA” ÎMPOTRIVA ISRAELULUI

Mohammed al-Dayf, comandantul Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam, aripa armată a Hamas, a anunțat lansarea operațiunii „Potopul de la Al-Aqsa” împotriva Israelului.

Mohammed al-Dayf, comandantul Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam, aripa armată a Hamas, a anunțat lansarea operațiunii „Potopul de la Al-Aqsa” împotriva Israelului.

Dayf a vorbit despre operațiunea lansată de Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam împotriva Israelului într-o înregistrare video în care nu i s-a văzut fața.

Declarând că poporul palestinian a făcut din nou o revoluție și a revenit la proiectul de înființare a unui stat, comandantul a exprimat astfel: „Am decis să punem capăt încălcărilor Israelului, am lansat operațiunea „Potopul de la Al-Aqsa” împotriva Israelului”.

Explicând că au lansat aproximativ 5 mii de rachete și mortiere în direcția Israelului în prima fază a operațiunii, Dayf a anunțat că coordonarea de securitate cu Israelul a luat sfârșit.

Comandantul a transmis că operațiunea „Potopul de la Al-Aqsa” va fi mult mai mare decât crede și așteaptă Israelul, făcând apel la lumea islamică și arabă să se unească pentru a șterge ocupația israeliană și „îndemnându-i pe toți cei care au o armă să o scoată”.

De asemenea, de la cei care nu au putut participa la operațiune a fost solicitată acordarea de sprijin solidarității și respectarea instrucțiunilor și declarațiilor emise.

Dayf a declarat că au vizat zonele militare și bazele aeriene ale Israelului în prima fază și că vor continua să lanseze rachete în direcția Israelului.

Între timp, Hamas a afirmat că în contextul operațiunii „Potopul de la Al-Aqsa” punctul de trecere a frontierei israeliene Karam Abu Salim (Kerem Shalom) din sud-estul Fâșiei Gaza și punctul militar din jurul acestuia au fost capturate.

În imaginile împărtășite de Hamas pe contul său de socializare, s-a văzut că elemente ale Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam au atacat frontiera Karam Abu Salim pe motociclete și au ucis mai mulți soldați israelieni.

De asemenea, în imagini se observă că membrii Qassam, îmbrăcați în uniforme militare, în urma confruntării cu soldații israelieni au ocupat zona în cauză.

S-a raportat că Israelul a închis intrările și ieșirile din Cisiordania ocupată către Ierusalimul de Est.

Potrivit agenției palestiniene de știri WAFA, Israelul a închis, de asemenea, drumurile de acces către unele părți din Cisiordania.

Totodată, s-a anunțat că 4 palestinieni au fost uciși și 5 au fost răniți în confruntările dintre armata israeliană și grupuri palestiniene în zona de frontieră a Fâșiei Gaza.

În conturile de socializare palestiniene au fost distribuite imagini cu un tanc în flăcări într-o regiune din apropierea graniței cu Fâșia Gaza.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/07/hamas-a-anuntat-lansarea-operatiunii-potopul-de-la-al-aqsa-impotriva-israelului-2047624?fbclid=IwAR1qw_98HTcb9UrrbdnrxieyrQIsZ42hUBx4Rm3dHjJLa1kUf8OzcOqo434

Lasă un răspuns