HAKAN FIDAN A CERUT STATELOR TURCICE SĂ ADOPTE O POZIȚIE COMUNĂ FAȚĂ DE ATROCITĂȚILE DIN GAZA

Ministrul a accentuat că este nevoie de o soluție cu două state pentru a pune capăt atrocităților israeliene din Gaza.

Ministrul afacerilor externe, Hakan Fidan, a subliniat importanța adoptării unei poziții comune în lumea turcică în fața atacurilor Israelului asupra Palestinei.

Ministrul Fidan a vorbit la deschiderea reuniunii șefilor comisiilor de apărare din cadrul Adunării Parlamentare a statelor turcice (TURKPA), care a avut loc în capitala Ankara.

Subliniind importanța sprijinului pentru Palestina, Fidan a accentuat că este nevoie de o soluție cu două state pentru a pune capăt atrocităților israeliene din Gaza, care au provocat moartea a zeci de mii de persoane, majoritatea femei și copii.

Ministrul a mai notat: „În aceste condiții, demonstrarea unei abordări comune a statelor turcice  prin adoptarea unei poziții comune cu comunitatea internațională va permite lumii turcice să se evidențieze ca o putere morală. Acest lucru va contribui la eliminarea pericolului de răspândire a conflictului și de escaladare socială.”

Fidan s-a adresat cu un apel statelor membre, cerând ca ele să-și ridice vocea și să condamne atrocitățile Israelului din Gaza și, totodată, să ia mai multe măsuri pentru a pune capăt persecuțiilor.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/05/22/hakan-fidan-a-cerut-statelor-turcice-sa-adopte-o-pozitie-comuna-fata-de-atrocitatile-din-gaza-2142853?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR34dachIdyLBirwx87esf7fdqqj4vxRLXkyf3UWPumqkS7q_up0UFMeBj8_aem_AWsT8WyQ1wSuYeB3VMIFyMWtCF42Irm6RUpa6Ok1xvIfh-LPYwJ9HB814Jg91xVAru3Rxv-AJCyCXFW7-nFSSTI2

Lasă un răspuns