Gothaer anunţă „o reaşezare ordonată a activităţilor companiei din România”

Conform documentului, strategia va fi anunţată în primul trimestru din 2019.

Compania menţionează că poliţele în vigoare şi dosarele de daună ce pot apărea în perioada de valabilitate a portofoliului existent vor fi administrate în desfăşurarea normală a activităţii societăţii.

Planurile Grupului Gothaer în România sunt şi vor continua să fie executate în conformitate cu prevederile legale aplicabile şi normele Solvency II, ţinând cont de cele mai bune interese ale clienţilor săi şi centrate pe ei în toate activităţile.

„Aceasta nu a fost o decizie uşoară de luat. Gothaer Asigurări Reasigurări a făcut progrese considerabile în ultimii ani, înregistrând ritmuri de creştere ridicată a volumelor de prime şi având o echipă dedicată. Apreciem în mod deosebit expertiza echipei de conducere şi a întregii echipe. Însă, după ce am comparat evoluţia pieţei în ultimii ani, rezultatele atinse până acum şi perspectivele pentru Gothaer Asigurări Reasigurări, a devenit clar faptul că aşteptările iniţiale ale Grupului Gothaer pe piaţa de asigurări din România vor fi dificil de atins într-o mare măsură”, a afirmat Christopher Lohmann, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Gothaer Asigurări Reasigurări este subsidiara din România a Grupului Gothaer, una dintre cele mai importante companii mutuale de asigurări din Germania. Cu aproape 200 de ani de experienţă în asigurări, Grupul Gothaer este asigurătorul ales de mai mult de 4,3 milioane de clienţi, gestionând un portofoliu de active de peste 28 de miliarde de euro şi prime brute subscrise anuale de aproximativ 4,4 miliarde euro.

În peste 5 ani de când activează în România, Gothaer Asigurări Reasigurări a plătit aproximativ 50 de milioane de euro în peste 32.000 de dosare de daună, respectându-şi astfel obligaţiile contractuale faţă de peste 375.000 de clienţi unici, în toate liniile de afaceri, inclusiv garanţii şi asigurări agricole.

Protecţia în reasigurare a societăţii, a expunerilor şi obligaţiilor asumate, atât de la clienţi persoane fizice, cât şi juridice, este mai departe securizată de reasiguratori renumiţi pe plan internaţional, cotaţi de agenţii de rating reputate cu cel puţin A-, întărind astfel stabilitatea financiară a Gothaer Asigurări Reasigurări.

 

Sursa: economica.net

Lasă un răspuns