GERMANIA PRĂBUȘEȘTE PREȚUL BITCOIN – DE UNDE ARE BERLINUL ZECI DE MII DE CRIPTOMONEDE

Guvernul de la Berlin vinde Bitcoin în schimbul a sute de milioane de dolari, prăbuşind preţul celebrei criptomonede. Ziarul Financiar explică modul în care a ajuns ţara să deţină Bitcoin în valoare de 2 miliarde de dolari.

De câteva săptămâni Germania vinde Bitcoin în valoare de sute de milioane de dolari, scrie CNBC.

Astfel, Biroul Poliţiei Criminale Federale (BRKA) a vândut aproximativ 900 de Bitcoini în luna iunie, în valoare totală de 52 de milioane de dolari.

Săptămâna trecută guvernul a vândut 3.000 de Bitcoini în valoare de 172 de milioane de dolari, în timp ce poliţia a mai vândut 2.739 pentru 155 de milioane de dolari.

Tranzacţiile s-au realizat prin intermediul unor exchange-uri populare precum Coinbase, Bitstamp şi Kraken. Preţul celebrei criptomonede a scăzut sub 55.000 de dolari per unitate vineri.

În ianuarie 2024, poliţia din statul Saxonia a anunţat confiscarea a 50.000 de Bitcoini, în valoare de 2,2 miliarde de dolari la acea vreme. Operaţiunea a fost „cea mai largă confiscare de criptomonede din istoria Republicii Federale”.Fondurile aparţineau site-ului Movie2k.to, care punea la dispoziţie filme piratate.

În acest moment, BRKA mai deţine 32.488 de Bitcoini, aceştia valorând 1,9 miliarde de dolari.

SURSA:https://www.stiripesurse.ro/germania-prabuseste-pretul-bitcoin–de-unde-are-berlinul-zeci-de-mii-de-criptomonede_3372879.html

Lasă un răspuns