GAZA ARE NEVOIE DE 500 DE CAMIOANE DE AJUTOR UMANITAR ZILNIC

Ursula von der Leyen a declarat că este nevoie de cel puțin 500 de camioane de ajutorul umanitar pe zi în Gaza.

Președinta Comisiei Europene (UE), Ursula von der Leyen, a declarat că este nevoie de cel puțin 500 de camioane de ajutorul umanitar pe zi în Gaza.

Ursula von der Leyen a făcut o declarație despre inițiativa de a trimite ajutor umanitar în Gaza din Cipru pe contul său de X. Oficialul a marcat: „Coridorul trebuie să facă parte dintr-un efort durabil pentru a spori fluxul de ajutor către Gaza prin toate rutele, inclusiv prin rute terestre extinse. În prezent trebuie să fie livrate zilnic cel puțin 500 de camioane sau un volum echivalent de ajutoare.”

Ieri secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, ministrul britanic de externe David Cameron, ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite, șeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministrul de stat din Qatar, Mohammed bin Abdulaziz Al-Khulaifi, coordonatorul principal al Organizației Națiunilor Unite pentru ajutor umanitar și reconstrucție pentru Gaza, Sigrid Kaag, comisarul UE pentru ajutor umanitar, Janez Lenarcic, și ministrul cipriot grec de externe, Konstantinos Kombos, au avut o reuniune prin videoconferință.

În declarația comună adoptată în urma reuniunii s-a subliniat importanța livrării pe uscat al ajutoarelor în Fâșia Gaza.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/03/14/gaza-are-nevoie-de-500-de-camioane-de-ajutor-umanitar-zilnic-2115536?fbclid=IwAR31tRxqduJcTsF2wTpGvOBTd6bDnKDU3mtPqt-wgXSzZYZfT0FGAsZSWwE

Lasă un răspuns