FAN Courier estimeaza o cifra de afaceri de 145 de milioane de euro in 2018: salariul unui curier poate depasi 3.000 de lei lunar

Fan Courier, compania romaneasca de curierat cu o vechime de 20 de ani, estimeaza ca va incheia anul 2018 cu o cifra de afaceri de 145 de milioane de euro, in linie cu previziunile initiale, pe o piata consolidata care va depasi anul acesta jumatate de miliard de euro.

In cei 20 de ani de activitate pe piata din Romania, FAN Courier a realizat investitii de 135 de milioane de euro si a contribuit la bugetul de stat cu peste 164 de milioane de euro, taxe cumulate incepand din 2001 (nivelul taxelor a fost calculat pe baza cursului mediu anual de schimb leu/euro anuntat de BNR). In ultimii opt ani, curierii FAN au parcurs o distanta aproape egala cu drumul Pamant-Marte cu peste 232 de milioane de km de drum efectuati.

Lunar, la nivel national, pretul combustibilului pe care compania il plateste pentru intreaga flota de peste 3.900 de masini este de aproximativ 3 milioane de lei, flota in care investeste anual in jur de 8-9 milioane de euro destinate achizitiilor.

2018, anul cu cele mai mari investitii din istoria companiei

Anul 2018 este cel in care compania a realizat cele mai mari investitii din istoria sa, peste 27.5 milioane de euro, cu peste 50% peste ceea ce reprezentantii companiei anticipau la finalul anului trecut.

Tot anul acesta, compania a finalizat cea mai mare investitie intr-un depozit, cel de-al doilea de la Stefanesti, si una dintre cele mai mari in tehnologie, banda de sortare din noul HUB.

2007, anul in care compania a intrat in blocaj

“In 2007, din cauza unor investitii pe care le-am amanat si pe fondul unei cresteri fara precedent a volumului de expeditii, la acel moment, am intrat in blocaj. Am fost nevoiti, atunci, sa platim despagubiri clientilor pana in vara anului urmator”, precizeaza Adrian Mihai.

In ultimii 10 ani, compania de curierat si-a crescut nivelul investitiilor de 14 ori, iar pentru 2019 planurile includ continuarea proiectelor, peste 15 milioane de euro fiind bugetate deja pentru anul respectiv.

“Fara investitii, o companie nu poate supravietui pe termen mediu si lung iar aceasta este o lectie pe care am invatat-o platind scump la acel moment” a adaugat Adrian Mihai.

Pentru 2019, FAN Courier isi mentine previziunile de crestere, la acest moment estimarile fiind de plus 15% peste afacerile din acest an, care se vor cifra la aproximativ 145 de milioane de euro.

FAN Courier are 6.150 de angajati: salariul unui curier poate depasi 3.000 de lei net pe luna

In noiembrie, anul acesta compania avea 6.150 de angajati, dintre care in jur de 3.000 sunt curieri, in intreaga retea FAN, o crestere medie de 7.33% la nivel national. Numarul angajatilor din Bucuresti reprezinta 46% din totalul echipei iar numarul lor va mai creste cu inca 100 de persoane pana la finalul acestui an, conform precizarilor facute de reprezentantii companiei.

„Avem in jur de 3.000 de curieri la nivel national. Acestia au o parte fixa de salariu si o parte variabila, influentata de catre atingerea target-ului. Un curier poate castiga lunar peste 3.000 de lei net lunar”, a precizat Adrian Badea.

In 2019, pentru ca planurile companiei includ continuarea dezvoltarii HUB-urilor din tara, echipa va creste cu inca 10%, posturile vizate fiind din zona “Blue collars” – manipulanti marfuri, curieri, soferi profesionisti dar si personal pentru departamentul de call-center sau IT.

Fan Courier are peste 50.000 de clienti, majoritatea persoane juridice.

Sursa: wall-street.ro

Lasă un răspuns