FAMILIILE PRIZONIERILOR ISRAELIENI AU CERUT AJUTORUL PREȘEDINTELUI RECEP TAYYIP ERDOĞAN

Familiile israelienilor ținuți prizonieri de Hamas începând cu 7 octombrie au cerut ajutorul președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Familiile israelienilor ținuți prizonieri de Hamas începând cu 7 octombrie au cerut ajutorul președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Familiile, care încearcă adesea să se facă auzite prin proteste împotriva guvernului israelian și care nu au obținut ceea ce sperau, i-au scris de această dată o scrisoare președintelui Erdoğan cu rugămintea de a interveni.

În scrisoarea scrisă de „Forumul Ostaticilor și Familiilor Dispărute” din Israel au fost transmise următoarele:

„Vă cerem ajutorul pentru a interveni în această criză, care provoacă dureri și suferințe de nedescris. De la răpirea lor, nu am putut comunica cu copiii, soțiile, soții și părinții noștri”.

De asemenea, a fost subliniată poziția influentă a Türkiye și a președintelui Erdoğan:

„În calitate de lider al uneia dintre marile puteri din regiune, cu o influență considerabilă în Orientul Mijlociu, în lumea musulmană și dincolo de ea, considerăm că sunteți într-o poziție unică pentru a ne ajuta. Prin urmare, vă solicităm să vă interesați de starea de sănătate a prizonierilor, să facilitați furnizarea fără întârziere a nevoilor medicale necesare și să asigurați eliberarea lor imediată”.

Se presupune că Brigăzile Qassam, aripa militară a organizației Hamas, deține aproape 200 de prizonieri.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/11/19/familiile-prizonierilor-israelieni-au-cerut-ajutorul-presedintelui-recep-tayyip-erdogan-2065949?fbclid=IwAR2RHJq24dWeMghGjKY2bAg_h1XFgRzXMcFa1vDJwNZZJpij1nlRXiIV2p4

Lasă un răspuns