EXERCIȚIU MILITAR COMUN TÜRKIYE-AZERBAIDJAN

La exercițiu participă 3 mii de persoane, 130 de tancuri și vehicule blindate, aproximativ 100 de sisteme de artilerie și rachete, precum și aproximativ 20 de avioane și elicoptere.

Exercițiul comun „Mustafa Kemal Atatürk 2023” al forțelor armate turce și azere a început în Azerbaidjan.

Într-o declarație făcută de Ministerul azer al Apărării s-a raportat că exercițiul prilejuit de aniversarea a 100 de ani de la fondarea Republicii Türkiye a început în Baku, Nahicevan și în regiunile eliberate de sub ocupație.

În declarație a fost menționat că la exercițiu participă 3 mii de persoane, 130 de tancuri și vehicule blindate, aproximativ 100 de sisteme de artilerie și rachete, precum și aproximativ 20 de avioane și elicoptere.

În cadrul exercițiului unitățile de rachete și artilerie, avioanele și elicopterele vor executa misiuni folosind metode moderne de luptă, vor fi construite poduri de pontoane pentru traversarea râurilor și vor fi efectuate debarcări pe terenul inamicului improvizat.

Exercițiul, care are ca scop creșterea interacțiunii și a coordonării între armatele turcă și azeră, va continua până la 25 octombrie.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/turkiye-5/2023/10/23/exercitiu-militar-comun-turkiye-azerbaidjan-2054485?fbclid=IwAR1VYbZG5L-htLB1bjRSu5X_r3QMeojt9ZCsdkeNahyl3satzv0KMMpmN40

Lasă un răspuns