ERDOĞAN: INDUSTRIA TURCĂ DE APĂRARE ȘI-A CONFIRMAT PERFORMANȚA

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a precizat că industria turcă de apărare și-a confirmat performanța în zonele de conflict.

Președintele Erdoğan a trimis un mesaj video cu prilejul celui de-al 16-lea Târg Internațional al Industriei de Apărare (IDEF), care și-a deschis astăzi porțile pentru vizitatori la Centrul de Târguri și Congrese TÜYAP din Istanbul.

Subliniind faptul că în calitate de un eveniment cu reputație recunoscută, IDEF a devenit un brand global în industria de apărare, șeful statului a declarat următoarele:

„Consider că expoziția noastră, în cadrul căreia în fiecare an se semnează acorduri în valoare de milioane de dolari, se stabilesc noi parteneriate și se prezintă produse din industria de apărare, își va spori și mai mult graficul de succes în acest an”.

„În ultimii ani, industria de apărare din Türkiye a scris o poveste de succes, admirată de întreaga lume. Sectorul nostru și-a demonstrat competența cu vehiculele blindate, artileria, rachetele, sistemele de apărare aeriană, toate tipurile de arme și sistemele radar testate în zonele de conflict”, a adăugat președintele Erdoğan, afirmând faptul că au început să culeagă rezultatele avansării tehnologiei naționale, care se realizează cu perseverență de ani de zile în diferite domenii.

Precizând că anul trecut industria de apărare a însumat o cifră de export de 4 miliarde 400 de milioane de dolari, președintele a comentat astfel: „În primele 6 luni ale acestui an, exporturile au ajuns la un nivel record de 2 miliarde 378 milioane de dolari. Obiectivul nostru pentru 2023 este de 6 miliarde de dolari. Sper că vom reuși să ne atingem ținta de export de la sfârșitul anului și chiar să depășim această cifră.”

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/turkiye-5/2023/07/25/erdogan-industria-turca-de-aparare-si-a-confirmat-performanta-2015864?fbclid=IwAR0WNupJhVF2ISmbQsuMEgB2gKu6E16WEQFi4jztKC-KV0ggSWzjZBGQ84Q

Lasă un răspuns