ERDOGAN A VORBIT DESPRE UCAV-UL TURCESC DOBORÂT DE SUA

Erdoğan: ”Activitățile desfășurate de SUA în această țară cu extensiile organizației teroriste separatiste PKK din Siria au caracterul unei amenințări extraordinare la adresa securității naționale a Türkiye.”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Türkiye va continua să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea securității sale naționale.

În discursul său de la ceremonia de închidere a celui de-al 4-lea Forum economic și de afaceri Türkiye-Africa, care a avut loc la Centrul de Congrese din Istanbul, Erdoğan s-a referit la UCAV-ul (vehicul aerian autonom dotat cu arme) al Türkiye doborât de Statele Unite ale Americii (SUA) în Siria.

Afirmând că activitățile desfășurate de SUA în această țară cu extensiile organizației teroriste separatiste PKK din Siria au caracterul unei amenințări extraordinare la adresa securității naționale a Türkiye, Erdoğan a spus: „Oare nu suntem împreună cu America în NATO? Suntem. Dar, nu au doborât ei UCAV-ul nostru? Au doborât. Cum putem fi împreună cu voi în NATO? Cum puteți face așa ceva? Există o problemă de securitate între noi”.

Subliniind că ei sunt hotărâți să elimine amenințarea teroristă împotriva Türkiye la sursă, indiferent de cine se află în spatele organizației teroriste, președintele a marcat: „Ca singurul aliat NATO care a luptat împotriva DAESH pe teren și a învins această organizație teroristă cu prețul vieții a numeroși soldați, suntem în fața acestui teatru jucat împotriva noastră cu un zâmbet amar. Îi vom lăsa pe cei care joacă teatru singuri cu propriile scenarii și vom continua să luăm măsurile necesare pentru securitatea noastră națională.”

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/turkiye-5/2023/10/13/erdogan-a-vorbit-despre-ucav-ul-turcesc-doborat-de-sua-2050645?fbclid=IwAR02H_CwUoTArXxL0-IBq3el2ZgwYs7ZO57efBLFTAKSSanuqE6uGggcRy0

Lasă un răspuns