ERDOĞAN A PURTAT O CONVORBIRE TELEFONICĂ CU PASHINYAN

Prim-ministrul Pashinyan l-a felicitat pe președintele Erdoğan cu ocazia Sărbătorii Sacrificiului.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a purtat o conversație telefonică cu prim-ministrul armean Nikol Pashinyan.

În timpul conversației telefonice prim-ministrul Pashinyan l-a felicitat pe președintele Erdoğan cu ocazia Sărbătorii Sacrificiului.

Președintele Erdoğan, la rândul său, l-a felicitat pe prim-ministrul Pashinyan cu ocazia apropiatei sărbători Vardavar – Schimbarea la față a Domnului.

Erdoğan i-a transmis condoleanțe lui Pashinyan pentru victimele recentelor inundații din regiunile nordice ale Armeniei.

În timpul convorbirii telefonice ambii lideri și-au evidențiat voința politică de a normaliza în întregime relațiile dintre Türkiye și Armenia, fără condiții prealabile.

Subliniind importanța continuării discuțiilor dintre reprezentanții speciali ai celor două țări, înalții oficiali au confirmat principiile convenite până în prezent, Erdoğan și Pashinyan au confirmat momentele care au fost acceptate de ambele părți până în prezent.

De asemenea, liderii au apreciat dialogul în curs de desfășurare între înalții oficiali turci și armeni și au abordat cele mai recente evoluții din regiune și de pe agenda internațională.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/turkiye-5/2024/06/19/erdogan-a-purtat-o-convorbire-telefonica-cu-pashinyan-2154067?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3v5GgxBvYD5iU2ybIduACmArMzr-iJgJ7ZQIGAf1E4BJn4Dc2KhHns1HY_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw&sfnsn=mo

Lasă un răspuns