ERDOĞAN A COMENTAT TENSIUNILE ISRAEL-IRAN

Erdoğan a declarat că premierul israelian Benjamin Netanyahu este singurul responsabil pentru tensiunile dintre Israel și Iran.

Președintele a subliniat că atât timp cât violențele și genocidul continuă în Gaza regiunea se va confrunta cu noi tensiuni.

Șeful statului a făcut declarații după ședința de guvern.

În discursul său el a atras atenția asupra creșterii tensiunilor dintre Teheran și Tel Aviv și a spus următoarele: „Netanyahu este acela care comite un genocid (în Fâșia Gaza) în fața ochilor întregii lumi timp de 193 de zile și care recurge la  diverse acțiuni pentru a reduce presiunea publică. Prima cauză a tensiunii din noaptea de 13 aprilie (atacul aerian al Iranului asupra Israelului) care ne-a speriat este Netanyahu și administrația sa.”

Președintele a remarcat că Türkiye și-a sporit contactele în special în ultimele două zile pentru a împiedica trecerea în plan secund a masacrelor din Gaza.

„Nici a pune paie pe foc, nici a răsfăța în mod constant administrația Netanyahu nu vor aduce nimic bun nimănui. Dacă persecuțiile și genocidul din Gaza nu se vor opri, este clar că regiunea noastră va fi cuprinsă de noi tensiuni”, a marcat liderul.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/turkiye-5/2024/04/17/erdogan-a-comentat-tensiunile-israel-iran-2128682?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0GEyV8evAZ9FyEMdCcicKL9h8LSBrpnkIiCUufXznovBN9FAPFTHzw-oc_aem_AYbTS8NzxnOWo0SEtqi1wkqacB5OdpLhXiZGIcwkxIvgLtWTMnSy7BWU7rPcolkJumuiHDHJUYrS0kRWzaYniifQ

Lasă un răspuns