EMMANUEL MACRON ACUZAT DE ATRAGEREA FRANȚEI ÎNTR-UN RĂZBOI CU RUSIA

Marine Le Pen, liderul partidului de extremă-dreapta Uniunea Națională (RN) din Franța, a susținut că președintele Emmanuel Macron dorește ca țara să intre în război cu Rusia.

În emisiunea de pe canalul France Info, politiciana a evaluat declarațiile lui Macron privind „autorizarea Ucrainei în vederea utilizării armelor occidentale pentru a «neutraliza» bazele militare rusești”.

Descriind declarațiile lui Macron drept un „nou pas de investiție” în conflict, Le Pen a spus astfel: „Macron vrea ca Franța să intre în război. Această declarație este un nou pas în acest sens. Sunt împotrivă și cred că acest lucru creează un mare risc pentru securitatea cetățenilor noștri”.

Afirmând că este în favoarea furnizării către Kiev doar a armelor de apărare, Marine Le Pen a precizat că „la fel ca Germania și Statele Unite, se opune autorizării Ucrainei să folosească armele occidentale pentru a lovi ținte de pe teritoriul rusesc”.

Șefa partidului Uniunea Națională a subliniat că acest lucru ar putea crea „riscul unui al treilea război mondial”.

În timpul vizitei sale în Germania, la 28 mai, Emmanuel Macron a anunțat că dorește ca Ucraina să fie autorizată să atace poziții militare din Rusia cu arme occidentale.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/05/31/emmanuel-macron-acuzat-de-atragerea-frantei-intr-un-razboi-cu-rusia-2146939?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR301JBFIoGpTgMdIC9IWiHzAzbxlg_1UHJlyGRByv3HVlX_xJateqz1oLs_aem_AaZrLyHDOFG7pjtVa91ZbLFObMAnSIZk-KMmT5PXX0apB_BRa-gPTsUMbTzd-zxkirslYlYd7uJkRjVfyRy3PUcf

Lasă un răspuns