EMINE ERDOGAN DISTINSĂ CU UN PREMIU INTERNAȚIONAL PENTRU PROIECTUL ”ZERO DEȘEURI”

Prima Doamnă a subliniat că proiectul ‘Zero Deșeuri’ este denumirea unei mișcări globale care se află în inimile fiecărei persoane și organizații responsabile.

Soția președintelui Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan, a fost distinsă cu premiul pentru proiectul „Zero Deșeuri”, acordat de Adunarea Parlamentară din zona Mediteraneană.

Emine Erdoğan s-a întâlnit cu Mehmet Özhaseki, ministrul mediului, urbanizării și schimbărilor climatice, la Complexul prezidențial din capitala Ankara.

Ministrul Özhaseki i-a transmis lui Emine Erdoğan premiul „Zero Deșeuri”, pe care l-a primit în cadrul ceremoniei de decernare, care a avut loc la Braga, Portugalia, la 15 mai.

Emine Erdoğan, care este, de asemenea, președinta Comitetului consultativ al persoanelor la cel mai înalt nivel din cadrul Organizației Națiunilor Unite pentru Zero Deșeuri, a subliniat că proiectul ‘Zero Deșeuri’ este denumirea unei mișcări globale care se află în inimile fiecărei persoane și organizații responsabile.

Prima Doamnă a afirmat că este o mândrie pentru Türkiye faptul că proiectul ” Zero Deșeuri ” a fost desemnat cel mai bun proiect din categoria „transformare ecologică” printre numeroasele proiecte nominalizate și a fost considerat demn de un premiu internațional.

Ministrul Özhaseki, la rândul său, a declarat că mișcarea ‘Zero Deșeuri’ este un proiect important pentru Türkiye din perspectiva protecției mediului care a devenit un brand turcesc în întreaga lume.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/turkiye-5/2024/05/30/emine-erdogan-distinsa-cu-un-premiu-international-pentru-proiectul-zero-deseuri-2146483?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0vUoer6ywTWgaVk1RMfkn9CGLDISdXTL-PFXYDBQSHeIwCyIz1zAEgFHs_aem_AbJYuC0PUxjas3L1R8JEWgHXQdFRugM2EbiB3qWB8i6UtCeC3hSeJ6OwgT0zr90qM2eWeyvP3IREK2ov1a5J0FkL

Lasă un răspuns