DUPĂ CE A PIERDUT TOT, RENE BENKO, UNUL DINTRE CEI MAI MARI MILIARDARI AUSTRIECI, CU O AVERE DE 5,5 MLD. EURO, ESTE ANCHETAT PENTRU FRAUDĂ. ACUM NUMAI O LUNĂ EL DECLARA INSOLVENŢĂ PERSONALĂ

Procurorii anticorupţie din Austria au deschis o investigaţie împotriva lui René Benko, celebru mogul imobiliar, pentru fraudarea unei bănci, scrie FT.

Aceasta este prima anchetă care îl vizează personal pe fostul miliardar în vârstă de 46 de ani, al cărui grup imobiliar Signa s-a prăbuşit la sfârşitul anului 2023, lăsând în spate datorii de miliarde de dolari faţă de creditori şi acţionari.

Avocatul lui Benko, Norbert Wess, a explicat presei că fostul miliardar este la curent cu acuzaţiile care i se aduc şi că se consideră nevinovat.

Investigaţia se referă la împrumut făcut de Signa prelungit în vara anului 2023, într-o perioadă în care grupul imobiliar avea deja probleme financiare. Procurorii încearcă acum să stabilească dacă René Benko şi Signa au indus în eroare banca cu privirea la finanţele companiei.

Alte bănci dar şi investitori instituţionali mari precum fondul suveran din Abu Dhabi, Mubadala, au deschis procese împotriva Signa pentru a încerca să recupereze o parte din bani.

La apogeul Signa, grupul deţinea numeroase proprietăţi în Londa, Berlin şi New York fiind la rivalitate doar cu monarhia britanică, după cum explica Benko.

SURSA:https://www.zf.ro/business-international/dupa-ce-a-pierdut-tot-rene-benko-unul-dintre-cei-mai-mari-miliardari-22344141

Lasă un răspuns