DRONELE TURCEȘTI ÎN PRESA AMERICANĂ

„De ce sunt dronele din Türkiye atât de populare într-o zonă geografică largă, din Ucraina până în Libia?

Succesul dronelor înarmate și neînarmate din Türkiye continuă să fie mediatizat la nivel mondial.

Exportate în numeroase țări, UCAV-urile/UAV-urile turcești au servit în războaie și pe timp de pace.

UAV-urile, principalul element al celor mai mari exporturi în domeniul apărării și al industriei aerospațiale din Türkiye, au intrat recent în dotarea Arabiei Saudite.

O analiză remarcabilă a fost făcută pe site-ul de știri Al Monitor din Statele Unite ale Americii (SUA).

Site-ul de știri a căutat un răspuns la întrebarea „De ce sunt dronele din Türkiye atât de populare într-o zonă geografică largă, din Ucraina până în Libia?

S-a notat că UCAV-urile au fost folosite în zone de conflict precum Ucraina, Karabah, Libia, Siria, Irak, Etiopia și Somalia.

Subliniind că dronele turcești și-au dovedit succesul în războaie și conflicte, articolul notează că cererea pentru aceste sisteme va crește în regiunea Golfului după vânzarea către Arabia Saudită.

S-a afirmat că UAV-urile turcești, care sunt mai convenabile din punct de vedere economic decât UAV-urile americane și alte UAV-uri de producție occidentală, sunt, de asemenea, superioare altor sisteme non-occidentale, cum ar fi UAV-urile produse în China sau Iran.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/07/25/dronele-turcesti-in-presa-americana-2015921?fbclid=IwAR28B5jbmJFvlptf8QbjTbzyj0EeSLgacEO2h0rpxYwglzTU21AwwcIkBFM

Lasă un răspuns