DRONELE TURCEȘTI ÎN PRESA AMERICANĂ

Mândria industriei turcești de apărare-UAV-urile (vehicul aerian fără pilot) și UCAV-urile (vehicul aerian de luptă fără pilot), se află din nou pe agenda presei americane…

Revista americană Business Insider a examinat interesul tot mai mare al țărilor din Golf pentru dronele turcești și a publicat o analiză remarcabilă privind ascensiunea Bayraktar TB2.

Potrivit analizei, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite sunt interesate de vehiculele aeriene fără pilot și de dronele de luptă fabricate în Türkiye.

Türkiye își intensifică schimburile comerciale din industria de apărare cu vecinii săi din Orientul Mijlociu.

Totodată, s-a amintit că un acord record a fost semnat în timpul vizitei președintelui Recep Tayyip Erdoğan în capitala Arabiei Saudite, Riad, în luna iulie.

În articolul de presă, s-a relatat că țările din Golf au folosit anterior dronele fabricate în China.

Cu toate acestea, s-a afirmat că ascensiunea rapidă a Bayraktar TB2 a umbrit dronele chinezești, fiind subliniat faptul că țările din Golf au devenit în doar câțiva ani cei mai mari clienți ai dronelor turcești.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/08/07/dronele-turcesti-in-presa-americana-2021230?fbclid=IwAR0mWTVqj6sV0GMywcL8XVtVdejhDkKxrbd0jW1YQ9_E3S-b-cyKKt8ZFbY

Lasă un răspuns