Doi bucătari români, medaliaţi cu aur într-un concurs internaţional din Turcia

Adrian Cojocaru şi David Ioan Răileanu sunt cei doi bucătari români care au reuşit să obţină medalii de aur, cu preparate culinare din carne, la concursul internaţional ce a avut loc la Izmir (Turcia), cu prilejul unui târg de turism desfăşurat între 6 şi 8 decembrie, a precizat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA), Iulia Drăguţ.

„De departe am fost foarte buni. (…) Echipa culinară a României formată din bucătarii Adrian Cojocaru şi David Ioan Răileanu, care au obţinut următoarele rezultate: la categoria pasăre – Adrian Cojocaru, medalia de argint, David Ioan Răleanu – medalie de aur, având punctajul maxim a câştigat cupa categoriei; la categoria miel – amândoi participanţii au obţinut medalie de aur, la fel şi la categoria peşte. La categoria Black Box, echipa României a câştigat medalia de aur şi cupa competiţiei”, a spus Iulia Grăguţ.

Cei doi bucătari lucrează la un restaurant din Iaşi şi au impresionat juriul din Turcia, la categoriile pasăre, miel şi peşte. Carnea a provenit din România, preparatele prezentate promovând modul specific ţării noastre de pregătire a mâncării.

În concursul de la Izmir s-au întrecut bucătari din şase ţări. AGERPRES/(A – autor: Isabela Paulescu, editor: Nona Jalbă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns