DISCURSUL LUI ERDOĞAN LA MARELE MITING PENTRU PALESTINA

Erdoğan: „Ați vărsat lacrimi pentru cei care au murit în Ucraina, de ce nu spuneți nimic despre copiii din Gaza?”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a criticat țările occidentale pentru că au rămas tăcute în fața a ceea ce se întâmplă în Fâșia Gaza bombardată de Israel timp de 3 săptămâni.

„Ați vărsat lacrimi pentru cei care au murit în Ucraina, de ce nu spuneți nimic despre copiii din Gaza?”, a întrebat liderul.

Președintele Erdoğan a luat cuvântul la Marele miting pentru Palestina organizat la Istanbul.

”Mâine vom vesti lumii întregi bucuria celei de-a 100-a aniversări a Republicii noastre, însă astăzi ne exprimăm durerea pentru Gaza”, a spus președintele și a marcat: „Precum suntem preocupați de problemele fraților noștri care își îndreaptă inimile și privirile către noi în orice parte a orizontului, așa și ne-am ridicat în picioare pentru Gaza.”

Erdoğan a afirmat că ei au vărsat lacrimi pentru multe zone geografice, precum Crimeea și Karabah, Bosnia și Kirkuk, Palestina și Turkestan, Afganistan și Cecenia și a susținut: „Nu condamnăm doar masacrul din Gaza aici, ci ne apărăm și propria noastră independență și viitor.”

Accentuând încă o dată că mișcarea de rezistență palestiniană Hamas nu este o organizație teroristă, președintele și-a exprimat reacția față de Israel, spunând: „Ce era Gaza, Palestina în 1947, și ce este astăzi?” Israelul cum ai ajuns aici? Cum a intrat? (Israelul) este un ocupant, este o organizație”.

Subliniind că cei care au vărsat ieri lacrimi de crocodil pentru civilii masacrați în războiul ruso-ucrainean urmăresc în tăcere moartea a mii de copii nevinovați astăzi (în Gaza), șeful statului a marcat: „Ați vărsat lacrimi pentru cei care au murit în Ucraina, de ce nu spuneți nimic despre copiii din Gaza?… Toată lumea știe că Israelul este doar un pion în regiune care va fi sacrificat când va veni ziua”.

Erdoğan s-a adresat, de asemenea, lumii occidentale, care susține masacrele Israelului: „Mă adresez Occidentului. Vreți să creați din nou o luptă între semilună și cruce? Dacă aveți o astfel de intenție, să știți că această națiune nu este moartă.”

Subliniind că lumea occidentală și-a mobilizat politicienii și mass-media pentru a legitima masacrul copiilor, femeilor și oamenilor inocenți din Gaza, președintele a declarat că Israelul comite în mod clar crime de război.

Erdoğan a anunțat că ei vor declara Israelul criminal de război și a adăugat: „Ne pregătim acum să facem asta, lucrăm la asta și vom prezenta Israelul lumii ca fiind un criminal de război.”

Începând cu 7 octombrie, peste 7 mii de palestinieni, majoritatea copii și femei, și-au pierdut viața în atacurile neîntrerupte ale Israelului asupra Gazei.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/10/28/discursul-lui-erdogan-la-marele-miting-pentru-palestina-2057159?fbclid=IwAR2wHteWuoozPtPa9O3v_HpsKppOoGuTpsHlVOaMJtzXDi0m8L7r9NSCASI

 

Lasă un răspuns