Destinatii ieftine de vacanta: Sase orase pe care sa le vizitezi in 2019

Cu totii visam la vacante si la noi destinatii pe care sa le exporam. Pentru anul 2019 va propunem cateva destinatii de vacanta ieftine, in care sa calatoriti alaturi de familie sau prieteni.

Dubrovnik, Croatia

Foto: Shutterstock.com

In ultimii ani, Dubrovnik a devenit o destinatie din ce in ce cautata de catre turisti. Orasul are o multime de atractii: centrul vechi, zidurile orasului, portul, muzeele, manastirea franciscana care adaposeste una dintre cele mai vechi farmacii, viata de noapte.

Ce sa nu ratezi in Dubrovnik: turnul cu ceas, peninsula Lapad, una dintre cele mai frumoaze zone din oras, poarta veche de intrare in orasul vechi, o plimbare cu telecabina, una dintre atractiile orasului.

Izmir, Turcia

Foto: Shutterstock.com

Izmir este un oras din sud-vestul Turciei, situat pe tarmul Marii Egee. Este al treilea oras ca marime dupa Istanbul si Ankara. Izmir este un oras care atrage atata turistii pasionati de istorie, dar si pe cei care vor sa petreaca un sejur pe plajele turcesti.

Obiective turistice in Izmir: agora romana construita de Alexandru cel Mare, piata Konak, unde se afla un turn cu ceas si o moschee incantatoare, muzeul de arhitectura, muzeul de etnografie, orasul antic Pergam, bazarul, unul dintre cele mi vizitate locuri din Izmir, ascensorul, una din principalele atractii turistice, fortareata de catifea.

Piran, Slovenia

Foto: Shutterstock.com

Piran este un oras aflat pe coasta Marii Adriatice, mai putin cunoscut turistilor. Pentru Slovenia, orasul reprezinta un centru cultural, care gazduieste monumente istorice si arhitecturale, dar si un muzeu in aer liber. Insa Piran este si o destinatie culinara. Bucataria slovena, bazata pe fructe de mare si peste, reprezinta o experienta in sine.

Podgorica, Muntenegru

Shutterstock.com

Podgorica este capitala Muntenegru, un oras inconjurat de munti. Foarte aproape de Podgorica se afla ruinele orasului antic Diocleea, scrie wikipedia.org.

Veti descoperi in Podgorica reminiscente otomane care evoca istoria veche a tarii, dar si simboluri comuniste care vorbesc despre trecutul (mai recent) comunist.

Obiective turistice in Podgorica: Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai frumoasa si cea mai veche din oras, Castelul Regelui Nikola, transformat in muzeu, vechiul oras cu influente turcesti.

Tbilisi, Georgia

Foto: Shutterstock.com

Tbilisi este capitala si cel mai mare oras din Georgia, situat la poalele muntilor Trialeti. Tbilisi este o destinatie cu mult potential turistic, care incepe usor-usor sa atraga tot mai multi turisti. Este un oras pitoresc, modern, dar care poarta inca urmele istoriei.

Orasul are o multime de muzee si centre de arta, insa principalele atractii raman zona veche a orasului, cetatile Narikala si Rivala, turnul cu ceas (construit in 2010), Piata Libertatii , Podul Pacii, una dintre primele constructii moderne ale orasului.

Kalamata, Grecia

Foto: Shutterstock.com

Orasul grecesc Kalamata trebuie vizitat pentru o multime de motive: plaja, istorie, cultura, arhitectura, festivaluri de dans (Kalamata este locul in care s-a nascut dansul popular Kalamatiano), gastronomie, cumparaturi, peisaje incredibile.

Sursa:wall-street.ro

Lasă un răspuns