DEMONSTRAȚIE ÎN SPRIJINUL PALESTINEI ÎN TIMES SQUARE DIN NEW YORK

O demonstrație în sprijinul Palestinei a fost organizată în Times Square din New York, Statele Unite ale Americii (SUA).

O demonstrație în sprijinul Palestinei a fost organizată în Times Square din New York, Statele Unite ale Americii (SUA).

Mii de persoane au participat la manifestația realizată de organizații neguvernamentale (ONG-uri) pro-palestiniene, care activează în New York, cu apelul „Toată lumea afară pentru Palestina”.

Manifestanți din toate categoriile sociale s-au adunat în Times Square cu steaguri și bannere în mâini și au transmis un mesaj de susținere pentru Palestina.

Demonstranții au scandat „Libertate pentru Palestina” și au purtat bannere pe care scria „Susțineți Palestina, puneți capăt ocupației”, „Rezistența este corectă”, „Opriți ajutorul SUA pentru apartheidul Israelului”.

Pe de altă parte, un grup de demonstranți pro-Israel s-au adunat în partea opusă a zonei de protest, purtând steaguri israeliene.

Între cele două grupuri au avut loc din când în când schimburi verbale.

Manifestanții pro-palestinieni au mărșăluit apoi spre Consulatul General al Israelului din New York, scandând sloganuri.

Demonstrația, la care poliția a luat măsuri de securitate extinse, s-a încheiat după o vreme.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul a condamnat acțiunea într-o postare de pe contul său de socializare X înainte de demonstrația de susținere a Palestinei, spunând că „mitingul planificat este dezgustător și respingător din punct de vedere moral”.

Una dintre ONG-urile organizatoare a demonstrației a postat, de asemenea, pe contul de socializare X: „Condamnăm comentariile nesăbuite ale guvernatorului Hochul, care incită la ură împotriva dreptului nostru constituțional de a protesta. Rezistența împotriva opresiunii și apartheidului este un drept fundamental al palestinienilor. Suntem alături de ei în lupta lor dreaptă”.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/09/demonstratie-in-sprijinul-palestinei-in-times-square-din-new-york-2048336?fbclid=IwAR1pXdnxTN5dLjTFleEeCWSCMyv67pIOStXdG_-9SK8oCDkT-0AXzw83bDA

Lasă un răspuns