DEMISIE LA VÂRFUL UIPATH: PLEACĂ DIRECTORUL GENERAL ȘI SE ÎNTOARCE MILIARDARUL DANIEL DINES. ACȚIUNILE COMPANIEI, ÎN SCĂDERE

Rob Enslin demisionează din poziția sa de director general (CEO) a companiei româno-americane IT UiPath, iar românul Daniel Dines se întoarce la vârful primului „unicorn” născut în România.

Fostul director general al UiPath va părăsi și board-ul de directori al companiei de la 1 iunie 2024, ca mai apoi miliardarul Daniel Dines să revină în poziția de CEO începând cu aceeași dată, potrivit unui anunț de pe site-ul oficial.

În cadrul companiei, Dines era deja director de inovație (Chief Innovation Officer) și președinte executiv al consiliului de administrație UiPath.

„După multă reflecție, am luat dificila decizie de a demisiona din funcția de CEO al UiPath. A fost o onoare să fac parte, să conduc și să învăț de la o echipă extrem de talentată. Sunt incredibil de mândru de ceea ce am realizat împreună. Leadership-ul inspirațional al lui Daniel și mentalitatea sa orientată spre client vor schimba regulile jocului și sunt convins că UiPath va continua să definească ceea ce este posibil pentru clienții și partenerii noștri pe piața de Inteligență Artificială și automatizare”, a declarat Rob Enslin.

Îi mulțumesc lui Rob pentru contribuțiile sale la UiPath în ultimii doi ani, timp în care a jucat un rol semnificativ în creșterea companiei. Odată cu această schimbare, sunt încântat să revin în funcția de CEO și aștept cu nerăbdare să conduc compania în următoarea fază de creștere profitabilă și inovare” – Daniel Dines.

Rob Enslin a intrat în rolul de co-CEO al companiei româno-americane în aprilie 2022, iar din februarie 2024 a fost director general.

Daniel Dines a cofondat UiPath în anul 2005 și a fost director general și co-CEO până la data de 31 ianuarie anul acesta, când și-a luat rolul de director de inovație și președinte executiv al board-ului de directori.

Acțiunile companiei s-au depreciat cu aproximativ 30%, la 13 dolari la momentul publicării, de la 18,3 dolari la închiderea de miercuri seară, potrivit datelor de pe Google Finance.

 

SURSA:https://www.startupcafe.ro/afaceri/demisie-varf-uipath-plecare-director-general-intoarcere-miliardar-daniel-dines-actiuni

Lasă un răspuns