DELOITTE CFO SUMMIT 2024. NADIA REISCHEL, FORD OTOSAN CRAIOVA: VEDEM MEDIUL MACROECONOMIC ACTUAL DESTUL DE VOLATIL ŞI IMPREDICTIBIL

„Stabilitatea fiscală este o coloană vertebrală a mediului de afaceri şi 2023 a venit cu o revoluţie din punct de vedere fiscal. Iar această revoluţie fiscală a pus foarte multă presiune pe mediul de business“.

Nadia Reischel, senior manager finance & accounting, Ford Otosan Craiova, este de părere că mediul macroeconomic din România este în acest moment volatil şi impredictibil. În 2023, guvernul a venit cu o serie de creşteri de taxe şi de taxe noi, care au crescut gradul de incertitudine şi a dat peste cap planurile financiare ale companiilor.

„Noi percepem mediul actual macroeco­no­mic destul de volatil şi destul de impre­dic­tibil. Stabilitatea fiscală este o coloană verte­brală a mediului de afaceri şi 2023 a venit cu o revoluţie din punct de vedere fiscal. Iar această revoluţie fiscală a pus foarte multă presiune pe mediul de business. Deci, ceea ce ne dorim pentru 2024 e să vedem mai multă stabilitate şi predictibilitate“, a spus ea la CFO Summit 2024, videoconferinţă reali­zată cu sprijinul Ziarului Financiar.

Nadia Reischel a fost unul dintre specia­liştii din domeniul financiar care au participat la conferinţa amintită. Alături de directorii financiari, cărora li se dedică evenimentul Deloitte, au participat şi specialiştii firmei de consultanţă şi audit. Zeno Căprariu, partener Deloitte, a prezentat rezultatele studiului CFO Survey 2024, condus anual de Deloitte.

În cadrul evenimentului, directorii finan­ciari au vorbit şi despre modificările fiscale, cea mai mare preocupare din departamen­tele financiare ale companiilor la final de 2023 şi început de 2024:

„Am comunicat de nenumărate ori în spaţiul public că dorinţa noastră şi speranţa noastră este să nu mai vedem noi taxe care să vină şi să ne împovăreze. Dacă ne legăm numai de exemplu de această taxă pe cifra de afaceri. Este o taxă care este foarte puţin uzitată, aplicată în foarte puţine ţări la nivel global şi atunci ne zbatem să înţelegem care este beneficiul. Este o presiune pe care o simţim atât direct, cât şi via furnizorii noştri“, a mai spus Nadia Reischel.

SURSA:https://www.zf.ro/companii/deloitte-cfo-summit-2024-nadia-reischel-ford-otosan-craiova-vedem-22292320

Lasă un răspuns