DEIR EZ-ZOR ESTE GATA SĂ REIA REBELIUNEA ÎMPOTRIVA TERORIȘTILOR PKK/YPG

Triburile arabe din provincia Deir ez-Zor, în estul Siriei, aflate sub presiunea organizației teroriste separatiste PKK/YPG, au declarat că sunt gata să reia rebeliunea pe care au suspendat-o.

Ibrahim al-Hafil, liderul familiei Aqidat, care a condus revolta triburilor arabe împotriva teroriștilor PKK/YPG, a anunțat pe contul său de socializare că sunt pregătiți pentru o nouă răscoală.

În postarea intitulată „Focul triburilor arabe se apropie, locul este al nostru și tragerea la răspundere va fi pe teren”, Hafil a declarat că au suspendat revoltele din cauza negocierilor cu forțele coaliției conduse de Statele Unite ale Americii (SUA) la Erbil, în Irak.

Îndemnând tinerii din comunitățile arabe, care se află în rândurile organizației teroriste separatiste PKK/YPG, să o părăsească, Hafıl a transmis următoarele: „Organizația va vedea furia înflăcărată a triburilor arabe în zilele următoare. Toate fronturile vor arde până la victorie. Aici nu este locul ei”.

Comunitățile arabe, care se aflau sub presiunea organizației separatiste PKK/YPG, au desfășurat două operațiuni împotriva organizației între 27 august și 25 septembrie.

În urma acestor operațiuni, peste 30 de sate din provinciile Deir ez-Zor, Raqqa și Hasaka și districtul Manbij din Alep au fost curățate de terorism. Cu toate acestea, arabii s-au retras din aceste sate pentru a preveni victimele în rândul civililor ca urmare a atacurilor organizației teroriste separatiste și s-au așezat la masa negocierilor cu SUA.

Întreaga populație din provincia Deir ez-Zor, pe care organizația a ocupat-o sub numele de „luptă împotriva DAESH” cu sprijinul armatei americane, este formată în întregime din arabi.

Organizația teroristă separatistă recrutează cu forța arabi de vârstă fragedă în regiunile pe care le ocupă.

Organizația, care generează venituri din vânzarea către administrația de la Damasc, prin contrabandiști, a petrolului obținut prin confiscarea sondelor din regiune, în ciuda sancțiunilor americane, utilizează veniturile obținute pentru propriile activități, privând populația din regiune de servicii și ajutoare locale.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/11/deir-ez-zor-este-gata-sa-reia-rebeliunea-impotriva-teroristilor-pkk-ypg-2049593?fbclid=IwAR1y5ylBlR3x6e0hDciKmOoX31CFh4U6xCnrDdYyI5Zs7luO6xN6b7yZ6Ow

Lasă un răspuns