DECLARAȚIILE PREȘEDINTELUI ERDOĞAN ÎN PRESA INTERNAȚIONALĂ

Declarațiile președintelui Recep Tayyip Erdoğan cu privire la escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu au fost tratate pe larg în presa internațională.

Declarațiile președintelui Recep Tayyip Erdoğan cu privire la escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu au fost tratate pe larg în presa internațională.

Ziarele care au transmis cititorilor apelul lui Erdoğan au scris că Türkiye intervine pentru pace.

Ziarul Wall Street Journal din Statele Unite (SUA) a publicat un articol cu titlul: „Erdogan a declarat că Türkiye este dispusă să contribuie la negocierile privind un potențial schimb de prizonieri”.

„Türkiye este pregătită să joace un rol de mediator în războiul din Israel”, a scris cotidianul german Tagesschau, adăugând: „Erdogan cere Israelului să înceteze bombardarea regiunilor palestiniene și palestinienilor să oprească atacurile asupra așezărilor civile israeliene. El precizează că Türkiye pregătește ajutoare umanitare pentru Fâșia Gaza”. Ziarul l-a citat pe Erdoğan: „Nu va exista pace în regiune fără un stat palestinian suveran și independent.”

Pe de altă parte, cotidianul grec Kathimerini a titrat „Erdoğan încearcă să `echilibreze’ Israelul și Hamas”. Articolul l-a citat pe Erdogan: „Suntem împotriva atacurilor, execuțiilor și atrocităților forțelor israeliene și coloniștilor evrei împotriva populației din Gaza și suntem, de asemenea, împotriva atacurilor împotriva civililor israelieni”.

Ziarul Al Monitor a publicat, de asemenea, un articol cu titlul „Erdogan din Türkiye adoptă o poziție moderată în timp ce războiul dintre Israel și Hamas se intensifică”.

Radiodifuzorul japonez NHK a susținut: „Erdogan a declarat că Türkiye este pregătită să medieze în conflictul Hamas-Israel”.

„Președintele Erdogan le-a spus palestinienilor să „înceteze hărțuirile” împotriva israelienilor și că ambele părți ar trebui să respecte regulile războiului, în timp ce luptele se intensifică în Gaza”, a precizat Al Arabiya.

„Erdogan i-a spus președintelui israelian Isaac Herzog că Gaza nu ar trebui să fie supusă unei pedepse colective”, a relatat Times of Israel.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/10/declaratiile-presedintelui-erdogan-in-presa-internationala-2049000?fbclid=IwAR3itIBXplBeIa2yktDUGC-GYTZ4WdAhR2Ok-PwSLrjMcrza1esA1t4NfWw

Lasă un răspuns