Cum va arăta sediul celei mai puternice bănci din România în perioada interbelică transformat în hotel

Un nou hotel se va deschide în Centrul Vechi din Bucureşti. Lituanienii de la Apex Alliance au început recent lucrările de amenajare a primului hotel Autograph Collection din România.

Lituanienii de la Apex Alliance, companie deţinută de cel mai bogat lituanian, Nerijus Numavicius, investeşte în mai multe htoteluri din România. Primul dintre acestea a fost deschis la sfârşitul anului trecut, tot în centrul Capitalei – primul Hilton Garden Inn din România.

Compania Optim PM, care este managerul de proiect al noului hotel din Bucureşti, care are neovie de lucrările extinse de consolidare, restaurare şi renovare. Clădirea a fost construită în 1920 şi are un regim de înălţime de 2S+P+5E şi o suprafaţă construită de 16.715 mp.

Palatul Băncii Marmorosch Blank va fi transformat într-un hotel de cinci stele, care va fi operat sub brandul Marriott, Autograph Collection. Noul hotel va avea 215 camere, un restaurant cu bar, SPA, facilităţi fitness, dar şi sălii de conferinţe, în care investiţia se ridică la 35 de milioane de euro.

Deschiderea hotelului este programată pentru cel de-al doilea trimestru din 2020.

Palatul Băncii Marmorosch Blank este monument instoric şi a fost proiectat de arhitectul petre Antonescu. Mauriciu Blank a fost unul dintre întemeietorii băncii Marmorosch Blank, a cărei clădire există și astăzi pe Strada Doamnei din București.

Banca Marmorosch Blank a luat ființă în 1848. Era o perioadă de renaștere națională, imediat după revoluția din 1848 și un bancher evreu, Iacob Marmorosch a înființat această bancă la care ulterior l-a luat asociat pe tânărul Mauriciu Blank, care când a devenit asociat avea sub 18 ani și practic să zicem, după 1870 când bătrânul Marmorosch s-a retras la Viena, unde a și murit, Mauriciu Blank a fost nu doar președintele Consiliului de Administrație, dar să zicem așa, factotumul în această bancă celebră Marmorosch Blank”, a declarat istoricul Dan Falcan la Digi 24. 

În 1914, Aristide, fiul său promițător, a preluat afacerile bancare. Sub conducerea lui Aristide, în anul 1923, banca Marmorosch Blank atingea apogeul. Avea 25 de sucursale în țară și patru în străinătate. A devenit cea mai puternică instituție financiară din România. Iar relațiile de prietenie ale directorului bancar cu regele Carol al II-lea nu au făcut decât să-i ușureze drumul catre succes. Însă marea criza economică a închis în anul 1931 porțile celei mai puternice bănci din România. Citeşte mai multe pe Digi24. 

Sursa:economica

Lasă un răspuns