COREEA DE SUD A DECLARAT O „URGENȚĂ NAȚIONALĂ DEMOGRAFICĂ”

Din cauza ratei scăzute a natalității, Coreea de Sud a declarat o „urgență națională demografică”.

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol s-a referit la „rata scăzută a natalității și îmbătrânirea populației” în cadrul unei reuniuni de la Centrul de cercetare și dezvoltare Seongnam din sudul capitalei Seul.

Afirmând că guvernul va depune toate eforturile pentru a combate rata scăzută a natalității, președintele Yoon a declarat următorele: „Astăzi declar oficial o urgență națională demografică. Vom activa un sistem de intervenție cuprinzător până când problema ratei scăzute a natalității va fi depășită”.

Yoon a spus că, în acest context, se vor concentra pe trei domenii principale: „echilibrarea vieții profesionale și a vieții de familie, îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a copiilor și oferirea de locuințe mai bune”.

Președintele a promis majorarea sprijinului pentru îngrijirea copiilor și extinderea programelor de tip after-school în școlile primare pentru a ușura povara părinților, precizând că Ministerul pentru Planificarea Strategiei Populației va fi înființat temporar pentru a asigura implementarea măsurilor.

În 2023, Coreea de Sud s-a clasat pe primul loc în topul țărilor cu cea mai mică rată a natalității, ajungând la 0,72.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2024/06/20/coreea-de-sud-a-declarat-o-urgenta-nationala-demografica-2154401?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0-UwNt7mk_y1bvUjYFr2eMaokB0veZzV6I4CsjQ9Va9rSgiKJ3wPnZ8Dk_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw&sfnsn=mo

Lasă un răspuns