CONVORBIRE TELEFONICĂ FIDAN-BLINKEN

Ministrul afacerilor externe, Hakan Fidan a avut ieri o convorbire telefonică cu secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii (SUA), Antony Blinken. În timpul întrevederii, au fost discutate cele mai recente evoluții din Gaza și Israel.

Este a treia conversație dintre Findan și Blinken de la lansarea atacurilor de către mișcarea de rezistență palestiniană, Hamas asupra Israelului la 7 octombrie și a bombardamentelor israeliene ulterioare asupra Fâșiei Gaza, cauzând moartea a mii de persoane.

Într-o declarație emisă de Ministerul Afacerilor Externe, s-a precizat că solicitarea a venit din partea SUA, fiind indicate următoarele:

„În timpul întâlnirii, au fost discutate cele mai recente evoluții în contextul palestinian și israelian și situația umanitară din Gaza. Miniștrii au discutat, de asemenea, problema extinderii NATO”.

Hakan Fidan a avut, de asemenea, convorbiri telefonice cu ministrul malaezian de externe, Zambry bin Abdul Kadir și cu ministrul danez de externe, Lars Lökke Rasmussen.

În conversația telefonică cu omologul său malaezian, ministrul Fidan a abordat ultimele evoluții din Israel și Palestina, precum și atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza.

Relațiile bilaterale au fost discutate în timpul convorbirii telefonice Fidan-Rasmussen.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/10/16/convorbire-telefonica-fidan-blinken-2051325?fbclid=IwAR12rJmkWJMZu-n4mjbY95tKgR39SOgaYh-utalIFqQSKNZRD2HNtUl0t9o

Lasă un răspuns