COMUNA DIN ROMÂNIA CARE SE TRANSFORMĂ ÎN STAȚIUNE TURISTICĂ: „AVEM LACURI SĂRATE”

Destinația balneo-climaterică care se va deschide în România. Planurile autorităților pentru a crea o experiență unică oamenilor

În România apare o destinație nouă pentru turiști. Datorită existenței lacurilor sărate și proximității față de Cluj-Napoca, comuna Jucu va deveni în curând o stațiune balneo-climaterică, a confirmat primarul Valentin Dorel Pojar.

Comuna care devine stațiune turistică

Primarul a vorbit pentru Ziua de Cluj despre intențiile de a transforma comuna Jucu într-o stațiune balneo-climaterică. Ba mai mult comuna a  obținut deja statutul de comună turistică de interes local pe baza lacurilor sărate pe care le are.

„De când am venit la primărie, m-am străduit să atragem cât mai multe fonduri și din această cauză bugetul a tot crescut. Avem programe, proiecte, Anghel Saligny, avem un contract semnat de 14 milioane lei, diferența o punem noi, până la aproximativ 20 milioane lei, dar de aici încolo vor veni proiectele europene, pentru că PNRR destul de târziu și-a dat drumul.

Vrem să facem în Jucu o stațiune balneo-climaterică, am reușit să intrăm ca și comună turistică de interes local. Avem niște lacuri sărate, am obținut în baza lor titulatura aceasta. Așteptăm fonduri pentru a face stațiunea”, a spus primarul Valentin Dorel Pojar pentru sursa citată.

Comuna va avea și un centru cultural

Turiștii care vor vizita stațiunea vor avea ocazia să exploreze casa memorială George Barițiu, care urmează să fie restaurată în acest an. În plus, se pregătește amenajarea unui parc lângă râul Someș, terenul necesar fiind deja achiziționat de către primărie.

„Am achiziționat un parc foarte mare lângă Someș și acolo vrem să facem un parc reprezentativ pentru comuna noastră. Acum amenajăm un parc la Jucu de Mijloc tot pe malul Someșului, în maxim două luni va fi gata”, a mai spus primarul pentru sursa Ziua de Cluj.

Edilul a adăugat că proiectul este demarat și s-a făcut deja studiul de fezabilitate: „Urmează să se vină în teren să vedem partea de proiectare, unde vor fi construite stații, cred că va fi un proiect benefic pentru toată zona metropolitană, pentru că am mers cu toții în marile orașe și am văzut că se circulă cu tren, metrou, tramvai. Ne va ajuta foarte mult acest proiect.

Stațiunile de acest tip au devenit din ce în ce mai populare în România în ultimii ani, deoarece turiștii pot combina relaxarea cu tratamentele la prețuri accesibile, tarifele de intrare pornind de la 10 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți.

Oamenii preferă să scape de aglomerația din orașe și aleg să se cazeze în stațiuni unde pot campa cu rulota sau cortul, în apropierea ștrandurilor cu apă sărată.

SURSA:https://www.fanatik.ro/comuna-din-romania-care-se-transforma-in-statiune-turistica-avem-lacuri-sarate-20666774

Lasă un răspuns