Companie românească exclusă de la cea mai mare licitaţie din ţară

Primăria Municipiului Bucureşti a publicat la începutul lunii decembrie anunţul privind o licitaţie pentru achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 milioane de lei, fără TVA.

Astra Vagoane Călători, singurul producător de tramvaie din România, este exclus din start de la cea mai mare licitaţie de profil din ţară, scrie Economica.net.

Compania nu poate participa la procedura pentru achiziţia a 100 de tramvaie în Capitală, din cauză că Primăria Bucureşti le impune ofertaţilor o cifră de afaceri medie pe ultimii trei ani de minim 280 milioane de lei, adică peste şase ori mai mare decât cea a firmei din Arad. Conform datelor de la Ministerul Finaţelor Publice, Astra Vagoane Călători a obţinut în anii menţionaţi cifre de afaceri de 96 milioane de lei, 60 de milioane de lei, respectiv 41 de milioane de lei.

Astfel, singurul producător autohton de tramvaie este exclus din start de la cea mai mare achiziţie de tramvaie din ţară.

Contactaţi de către Economica.net, reprezentanţii Astra Vagoane Călători au spus că nu pot face deocamdată niciun comentariu. „Analizăm condiţiile şi caietul de sarcini şi vom lua ulterior o decizie”, au spus aceştia.

Sursa: capital

Lasă un răspuns