China este cel mai mare furnizor de jucarii al UE, iar Romania ramane un importator net

Uniunea Europeana este un importator net de jucarii din restul lumii in conditiile in care, in 2017, a importat jucarii in valoare de aproape 7,4 miliarde euro si a exportat jucarii in valoare de aproximativ 1,4 miliarde euro catre tarile non-UE, arata datele Eurostat.

China este cel mai mare furnizor de jucarii al UE, fiind responsabila pentru 86% din jucariile importate in 2017 in spatiul comunitar, urmata de Vietnam (3%), Hong Kong si Indonezia (ambele cu 2%) . Mai mult de jumatate din importurile de jucarii ale UE au mers spre Marea Britanie (26%), Germania (15%) si Olanda (11%).

Pe de alta parte, aproape jumatate din jucariile exportate de Uniunea Europeana provin din Cehia (25%) si Germania (21%) . Principala destinatie de export pentru jucariile din UE sunt SUA si Elvetia (ambele fiind responsabile pentru 15% din totalul exporturilor de jucarii) si Rusia (14%).

Comparativ, in timp ce Cehia a exportat in anul 2017 jucarii in valoare de 354 milioane de euro, exporturile Romaniei s-au cifrat la 10,5 milioane euro iar importurile de jucarii ale Romaniei s-au cifrat la 67,7 milioane euro.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns