CHINA AMENINȚĂ UNIUNEA EUROPEANĂ CU RĂZBOIUL COMERCIAL DACĂ „ESCALADEAZĂ FRICȚIUNILE”: „RESPONSABILITATEA REVINE PĂRȚII EUROPENE”

Ministerul Comerţului din China a atras atenţia, vineri, că Uniunea Europeană continuă escaladarea fricţiunilor comerciale, ceea ce ar putea declanşa un război comercial, relatează Reuters. „Responsibilitatea revine în întregime părţii europene”, a precizat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al ministerului comerţului chinez.

„China speră că va găsi un compromis cu Uniunea Europeană, va gestiona disputele prin dialog şi va evita escaladarea fricţiunilor comerciale sau nu va permite scăparea lor de sub control”, a adăugat oficialul de la Beijing.

Ca răspuns la escaladarea tensiunilor comerciale dintre Uniunea Europeană şi China, regimul de la Bejing a anunţat, pe 17 iunie, că a lansat o investigaţie antidumping privind importurile de carne de porc şi produsele sale secundare din Uniunea Europeană. Ancheta ar urma să se finalizeze până pe 17 iunie 2025, dar dacă va fi necesar va fi prelungită cu şase luni.

Companiile alimentare globale se tem de represalii, după ce Comisia Europeană a informat, săptămâna trecută, că intenţionează să impună tarife vamale suplimentare pentru vehiculele electrice (EV) chineze, începând din 4 iulie.

SURSA:https://www.digi24.ro/stiri/externe/china-ameninta-uniunea-europeana-cu-razboiul-comercial-daca-escaladeaza-frictiunile-responsabilitatea-revine-partii-europene-2834411

Lasă un răspuns