CE ZICE METRO DESPRE AMENDA DE 1 MIL. LEI ACORDATĂ DE ANAF COMERCIANTULUI CARE ŞI-A PUS ADAOS MAI MARE DECÂT CEL REGLEMENTAT DE GUVERN PENTRU PRODUSELE DE BAZĂ? ANAF NU A OFERIT NUMELE COMERCIANTULUI, DAR DIN DESCRIERE E VORBA DE UN JUCĂTOR DE TIP CASH&CARRY

♦ În România sunt doi astfel de jucători mari – Metro şi Selgros ♦ Metro: Ne desfăşurăm activitatea cu respectarea strictă a cadrului legal existent.

În urmă cu mai bine de o săptămână, ANAF anunţa că a amendat cu 1 milion de lei un jucător din comerţul ali­mentar pentru că şi-a pus adaos mai mare decât cel re­gle­mentat de guvern pentru produsele de bază. Reprezentanţii ANAF au spus că nu pot oferi numele comerciantului, invocând art. 11 din Codul de procedură fiscală, Legea 207/2015. Totuşi, conform formulării ANAF – „un mare retailer din domeniul comerţului de bunuri cu ri­di­cata şi cu amănuntul“ – e vorba de un jucător de tip cash&carry, iar în România sunt doi astfel de jucători mari – Metro şi Selgros. ZF a întrebat atunci ambii comercianţi, însă până astăzi doar Metro a răspuns.

„Metro România îşi desfăşoară activitatea cu respectarea strictă a cadrului legal existent. Suntem într-un dialog permanent cu autorităţile statului şi un partener în demersurile acestora de promovare a creşterii economice, reducere a inflaţiei şi sporire a competitivităţii în mediul de afaceri. În acest fel, contribuim la întărirea puterii de cumpărare a consumatorilor, prin susţinerea antrepre­norilor mici şi mijlocii şi menţinerea unor preţuri stabile“, explică reprezentanţii companiei. Ei nu au răspuns însă direct la întrebarea ZF dacă Metro a fost amendat sau nu de ANAF. Oficialii Selgros nu au oferit niciun răspuns însă.

SURSA:https://www.zf.ro/companii/zice-metro-amenda-1-mil-lei-acordata-anaf-comerciantului-pus-adaos-22157453

Lasă un răspuns