Ce trebuie sa stim atunci cand cumparam o masina second-hand?

   Desi consideram ca putem cumpara masina perfecta, daca strangem suficienti bani, nu este cazul in momentul achizitionarii unui autoturism second-hand.

In primul rand, este foarte important sa verificam starea generala a masinii. De preferat este sa facem verificarea intr-un loc luminat corespunztor, atunci cand caroseria este uscata (o lumina proasta si/sau apa, pot ascunde mute imperfectiuni ale caroseriei) . Nu uitati sa verificati daca portierele, capota si usa de la portbagaj se inchid corespunzator.

Urmatorul aspect la care trebuie sa fiti atenti, este evacuarea. Nu uitati ca exista o diferenta intre sunetul unei evacuari defecte si al uneia sport. Faceti verificarea in timp ce motorul este pornit. In functie de culoarea fumului, va veti putea da seama si de alte eventuale probleme ale masinii.

Un alt aspect important sunt anvelopele. Uitandu-va la acestea, va veti da seama cu usurinta in ce conditii a fost folosita masina (in functie de uzura acestora) . Anumiti samsari folosesc anumite solutii pentru a ajuta la o estetica mai buna a anvelopelor. Pentru a nu va lasa pacaliti, uitati-va la data fabricatiei acestora.

Intrebati despre cureaua de distributie, lichidul de frana, si ulei (unde si cand a fost executata intretinerea/schimbarea acestora).

Nu luati decizii impulsive, incercati sa mergeti insotit de catre un mecanic, asigurati-va ca eventualele piese ce vor trebui inlocuite sunt usor de gasit si mai ales, nu uitati sa intrebati despre evidenta documentelor ce atesta utilizarea si intretinerea corecta a masinii.

Sursa: ziare.com

Lasă un răspuns