Potrivit unor cercetări de 300 de milioane de dolari realizate de National Institute of Health privind efectele dispozitivelor tehnologice asupra copiilor, 7 ore de utilizare pe zi a telefonului mobil, tabletei sau PC-ului pot afecta destul de mult creierul.

Studiul a monitorizat 11.000 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani, iar în cazul celor mici care folosesc timp de 7 ore aceste gadgeturi rezultate arată o schimbare alarmantă a dezvoltării cortexului cerebral.

Potrivit Daily Mail, cortexul celor mici se subțiază, ceea ce duce mai departe la scăderea capacităților de a memora, dar și a IQ-ului.

În clipa de față, specialiștii nu vor să tragă o concluzie clară, însă spun că  sunt evidente semnele a unor legături între gadgeturi și dezvoltarea celor mici.

„Încă nu știm să spunem dacă este un efect al orelor în care copilul stă cu ochii într-un ecran, dar ce știm este cum arată creierul unui copil care petrece mult timp în fața gadgeturilor”, a declarat doctorul Gaya Downling, unul dintre specialiștii care conduc acest studiu.