BUSINESS MAGAZIN. CRIZA IMOBILIARĂ DIN CHINA RISCĂ SĂ SE TRANFORME ÎNTR-UN DEZASTRU PENTRU TOATĂ LUMEA: DUPĂ DECENII ÎNTREGI DE CREŞTERI ALE PREŢURILOR PENTRU LOCUINŢE, ACUM TRENDUL SE RESETEAZĂ, IAR A DOUA CEA MAI MARE ECONOMIE A LUMII RISCĂ SĂ SE PRĂBUŞEASCĂ ODATĂ CU PREŢURILE

Piaţa imobiliară din China este în criză. Preţurile imobilelor care au crescut vertiginos în ultimele decenii au început să se prăbuşească. Acum, pericolul este că prăbuşirea valorii locuinţelor va duce la prăbuşirea şi a celei de-a doua economii a lumii, scrie Bloomberg.

Boom-ul imobiliar din China şi-a avut originea în cererea şi oferta care păreau să crească la infinit. În urmă cu patru decenii, când liderii ţării au deschis economia investitorilor străini şi întreprinderilor private, milioane de oameni s-au mutat din mediul rural în oraşele chinezeşti în căutare de locuri de muncă în fabrici. Acest lucru a deblocat cererea de locuinţe şi a dus la un boom al construcţiilor care, la apogeu, a făcut ca sectorul imobiliar şi industriile conexe să reprezinte până la un sfert din economia Chinei.

SURSA:https://www.zf.ro/business-international/business-magazin-criza-imobiliara-china-risca-tranforme-intr-22126351

Lasă un răspuns