BULGARIA INTRĂ ÎN SPAȚIUL SCHENGEN FĂRĂ ROMÂNIA? CE A TRANSMIS AUSTRIA. SE SCHIMBĂ JOCUL LA VÂRF

România și Bulgaria trebuiau să intre în spațiul Schengen în luna decembrie a anului 2022, dar atunci Austria s-a opus dând un vot negativ ambelor țări, în timp ce Olanda a dat aviz pozitiv doar țării noastre. Deși a trecut destul de mult timp de atunci, situația nu s-a schimbat prea mult.

Totuși este de remarcat faptul că oficialii austrieci au tot făcut vizite în Bulgaria și de fiecare dată au lăudat progresele statului pe migrație. Cât despre România… în continuare doar critici. Să aibă oare în plan Austria să lase doar țara noastră în afara spațiului Schengen?

Mai mulți analiști spun că partidul cancelarului Karl Nehammer ar fi primit sponsorizări importante din zona rusă și de aceea și există această opoziție la adresa României, care este și vecină cu Ucraina. Interesele sunt desigur foarte mari.

Zilele acestea, preşedintele Consiliului Naţional Austriac, Wolfgang Sobotka s-a aflat în Bulgaria pentru o vizită de lucru și a exprimat aprecierea Austriei pentru eforturile Bulgariei de a proteja frontiera externă a UE.

Vrea Austria să lase România izolată?

Sobotka a declarat că Bulgaria este un partener valoros pentru Austria. Preşedintele Adunării Naţionale Bulgare, Rossen Jeliazkov, care l-a însoţit pe Sobotka, a subliniat că ofiţerii de frontieră au prevenit mii de încercări de traversare ilegală. El a afirmat că în timp ce provocarea de a menţine frontiera în siguranţă este uriaşă, Bulgaria se descurcă în cel mai bun mod posibil datorită ajutorului din partea partenerilor săi din UE.

Secretarul general în Ministerul de Interne, Zhivko Kotsev, a remarcat de asemenea că Bulgaria face o treabă extrem de reuşită în combaterea migraţiei ilegale. El a raportat o creştere semnificativă, cu peste 75%, a procedurilor penale legate de traficul de persoane şi o creştere cu 30% a condamnărilor. Kotsev a subliniat buna cooperare cu Turcia care contribuie la combaterea cu succes a migraţiei ilegale.

Toate aceste laude pentru Bulgaria ar putea face parte dintr-un plan al Austriei, care vrea să lase din nou România izolată. De cealaltă parte, Marcel Ciolacu amenință vă da Viena în judecată și a blocat proiectul cu gaze din Marea Neagră al OMV Petrom, un gigant austriac, care deja face lobby la guvernul austriac pentru un vot pozitiv pentru România. Momentan presiunile nu au avut deloc succes.

SURSA:https://www.news18.ro/news/bulgaria-intra-in-spatiul-schengen-fara-romania-ce-a-transmis-austria-se-schimba-jocul-la-varf-10538.html

Lasă un răspuns