Bucur SA transformă depozitele din Bucureşti în magazine şi vrea să construiască apartamente

Bucur Retail Park, aşa cum a fost numit proiectul, va ocupa o suprafață totală de 28.000 mp și va fi dezvoltat în trei faze, dintre care prima este dedicată exclusiv spațiilor de retail. Finalizarea primei etape are loc pe 6 decembrie, când vor fi inaugurați oficial 4.200 mp de spații comerciale.

Retailerul german Kik va deschide anul viitor primul magazin din Bucureşti cu o suprafaţă de 600 mp, Pepco a închiriat un spaţiu de 438 mp, JYSK va deschide un magazin de circa 1.000 de mp, iar DM Drogerie Markt va avea o unitate de 412 mp. În urmă cu doi ani, aici s-a deschis şi un hypermarket Penny, care are o suprafaţă de aproape 1.300 de mp.

Compania are în plan ca faza a doua de dezvoltare a proiectului să fie dedicată segmentului agroalimentar, iar cea de-a treia, celui rezidențial. Finalizarea integrală a Bucur Retail Park este prognozată pentru 2022.

Bucur S.A. a efectuat investitii în noul proiect, după reconversia clădirilor depozit existente deţinute de societate, din spaţii logistice, în spaţii de retail. În primăvara acestui an, compania a accesat un credit de aproape şapte milioane de lei de la Intesa Sanpaolo România, pentru finanţarea proiectului. Creditul este scadent la data de 27 octombrie 2023, potrivit informaţiilor publice disponibile la Bursa de Valori Bucureşti.

Bucur SA vrea să exploateze la maxim aceste spaţii şi să percepeapă chirii mai avantajoase faţă de cea practicată. În primă fază, s-a avut în vedere transformarea Cladirii – Depozit C2 (depozit 1) într-un centru de retail, unde ancora de food va fi reprezentată de Penny Market. Au fost refăcute structura şi faţada clădirii, instalaţiile aferente.

Complexul Bucur Retail Park este dezvoltat de compania autohtonă Bucur S.A., înființată în 1946 și denumită anterior ICRA București (Întreprinderea de Comerț cu Ridicata pentru Produse Alimentare). Compania are o activitate diversificată, de la comercializarea de produse alimentare și nealimentare, la închirieri de spații comerciale și depozitare, precum și prestarea unui pachet complet de servicii logistice în aceste spații. Listată pe Bursa de la Bucureşti, cel mai mare acţionar al companiei este SIF Muntenia, are deţine aproape 68% acţiuni.

 

Sursa: Economica.net

Lasă un răspuns