BRAZILIA ȘI CHINA AU UTILIZAT PENTRU PRIMA DATĂ MONEDELE NAȚIONALE ÎN SCHIMBURILE COMERCIALE

Brazilia și China au efectuat pentru prima dată ieri schimburi comerciale bilaterale în monedele lor naționale.

În cadrul comerțului bilateral, monedele naționale au fost utilizate pentru prima dată, plata primită în moneda națională chineză Yuan fiind convertită direct în Real brazilian.

Tranzacția a fost efectuată pentru achiziționarea celulozei de la compania „Eldorado Brasil”, care are o reprezentanță în Shanghai, China.

În presa braziliană s-a afirmat că și alte companii braziliene exportatoare de celuloză vor face schimburi comerciale cu China în moneda locală.

China și Brazilia au ajuns la un acord la 30 martie pentru a utiliza în schimburile comerciale bilaterale monedele naționale Yuan și Real în locul dolarului american.

Anterior, Argentina și Bolivia au început, de asemenea, să utilizeze Yuanul.

Experții sunt de părere că motivul utilizării Yuanului în locul dolarului în schimburile comerciale din America de Sud și Caraibe este că aceste țări „doresc să stabilească legături mai puternice cu China și urmăresc să își reducă dependența de dolar”.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2023/10/06/brazilia-si-china-au-utilizat-pentru-prima-data-monedele-nationale-in-schimburile-comerciale-2047342?fbclid=IwAR1FQDcl-iCXautI0ottUicmx2A-ip9IEny07OCV-4GJrOQs2R9k0oI5ulY

Lasă un răspuns