Brandurile poloneze continua sa intre in Romania: retailerul 50 Style a deschis primul magazin in Iris Shopping Center

Numarul retailerilor din Polonia a crescut in mod accelerat in ultima perioada, astfel ca, si in Romania, aceste branduri sunt cele care au planuri de extindere mai ambitioase fata de altele prezente deja aici. Nisa de produse oferite de acestea variaza de la fashion si incaltaminte la produse si imbracaminte sportive, incadrandu-se la toate gamele de pret.

„Acoperirea foarte buna de care brandurile poloneze se bucura in piata de origine, cumulata cu rezultatele economice bune inregistrate de Polonia, le-a permis acestora sa se orienteze si catre alte piete cu potential din estul Europei. Cu o pozitionare foarte buna, Romania este a doua piata din regiune ca marime, similara cu cea poloneza, cu un consum sustinut de cresterea salariilor si in care brandurile poloneze si-au stabilit deja o prezenta puternica pe zona de fashion si nu numai. Toti acesti factori au creat contextul perfect pentru ca un jucator precum 50 Style sa se alature celorlalte branduri prezente deja aici”, a declarat Brindusa Grama, Associate Retail Agency in cadrul Colliers International Romania.

50 Style face parte din grupul polonez Marketing Investment Group si are peste 140 de magazine deschise in Polonia si Lituania. Recent, retailerul a intrat si pe piata din Ungaria.

Romania se dezvolta rapid, iar dinamica pietei se remarca in intreaga regiune a Europei Centrale si de Est. In ciuda prezentei inca scazute, receptia brandurilor noastre in Romania este foarte buna, ceea ce confirma convingerea noastra ca apetitul este puternic justificat. Importante sunt si marimea tarii si potentialul valoros, care nu este concentrat doar in Capitala, ci acopera si alte centre mari – Timisoara, Constanta, Cluj-Napoca, Craiova sau Iasi. Vedem, de asemenea, oportunitati deosebite in orasele mai mici, din care industria de retail ne da semnale pozitive despre potentialul lor. Romania este unul dintre obiectivele noastre de dezvoltare in urmatorii ani, atat pentru Sizeer, cat si pentru 50 Style. In plus, ne concentram pe acoperirea pietelor pe care suntem deja prezenti, inclusiv Estonia, Lituania, Letonia, Cehia, Slovacia si Ungaria”, a declarat Rafa� Pierzchniak, International Leasing Manager in cadrul 50 Style.

Pe langa 50 Style, din grupul Marketing Investment Group face parte si Sizeer, un lant de magazine multibrand tot din zona de echipamente sportive. Pe piata din Romania, Sizeer a deschis deja 3 magazine de la inceputul lui 2018, Colliers International Romania intermediind cele trei tranzactii de inchiriere in centrele comerciale Sun Plaza, Mega Mall si Parklake.

Dintre brandurile poloneze aflate in plina expansiune se numara si grupul LPP, care a adus in Romania cinci branduri – Reserved, Sinsay, Mohito, Cropp si House – si care a inchiriat, cu ajutorul Colliers, o suprafata de 22.100 mp intr-un proiect care este in curs de dezvoltare de catre compania belgiana WDP in localitatea Stefanestii de Jos, din judetul Ilfov pentru a sprijini activitatile de e-commerce ale grupului polonez. De asemenea, mai sunt prezente Pepco, cu 204 magazine deschide la nivel national, CCC cu peste 50 de magazine si 4F cu 4 magazine.

Lasă un răspuns