BIDEN: TANCURILE ABRAMS VOR FI LIVRATE UCRAINEI

Președintele Statelor Unite (SUA), Joe Biden a anunțat că primele tancuri americane Abrams vor fi livrate Ucrainei săptămâna viitoare.

Biden și soția sa, Jill Biden, l-au primit la Casa Albă pe președintele ucrainean, Vladimir Zelenski și pe soția sa, Olena Zelenska.

Lăudând curajul de care a dat dovadă poporul ucrainean, Biden a declarat că președintele rus, Vladimir Putin s-a înșelat în opinia sa că ar putea distruge Ucraina și NATO.

Biden a subliniat că Statele Unite, împreună cu aliații și partenerii, vor continua să ofere asistență umanitară, precum și sprijin militar Ucrainei, pentru a o ajuta să-și recupereze teritoriul.

Reiterând mesajul că susțin o pace justă și de durată, care să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, Biden a menționat că Rusia este un obstacol în calea păcii și că ar putea pune capăt războiului chiar astăzi, dacă ar dori acest lucru.

Joe Biden a susținut că în schimb, Rusia caută să cumpere mai multe arme de la Iran și Coreea de Nord.

Anunțând noul ajutor militar în valoare de 325 de milioane de dolari pentru Ucraina, Biden a relatat că pachetul include mai multe muniții și echipamente și a adăugat că „săptămâna viitoare, primele tancuri americane Abrams vor fi livrate Ucrainei”.

Explicând că vor oferi, de asemenea, reforme și sprijin financiar în cadrul viitorului Ucrainei, președintele american a subliniat că vor continua să fie alături de această țară.

Zelenski a mulțumit SUA pentru asistență, precizând că au avut o întâlnire productivă.

Președintele ucrainean a spus că au convenit asupra unor măsuri privind aspecte precum îmbunătățirea capacităților de apărare ale Ucrainei, consolidarea capacităților de apărare aeriană în perioada de iarnă și exporturile de cereale, menționând că vor continua să lucreze la formula de pace.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2023/09/22/biden-tancurile-abrams-vor-fi-livrate-ucrainei-2040824?fbclid=IwAR1A2W0BsG9WeoXnnH9TNECopP2NDuT-NPRh-FOcP3rC0wTt-B9KyHGvWx0

Lasă un răspuns