Belgienii de la WDP construiesc noi depozite de 40 de milioane de euro pentru Carrefour

WDP va dezvolta un centru de distribuție al Carrefour în Deva, pentru a aproviziona supermarketurile sale. Noul depozit va fi finalizat în ultimul trimestru din 2019 şi vine în întâmpinarea nevoii în cretşere de spațiu a comerciantului cu amănuntul în conformitate cu strategia sa de extindere, precum și pentru optimizarea fluxului său de operațiuni. Depozitul de la Deva va avea o suprafaţă închiriabilă de circa 45.000 de mp şi va fi închiriat pe o perioadă de zece ani.

În plus, belgienii au cumpărat de la Carrefour depozitul cu o suprafață de 23.000 mp din Brazi, din apropierea Ploieştiului. Depozitul de aici va fi extins cu o suprafaţă supplimentară de 11.000 de mp şi va fi livrat în trimestrul trei din 2019 şi va fi închiriat tot pentru o perioadă de zece ani.

Valoarea totală a noilor investiţii se ridică la 40 de milioane de euro.

Recent, WDP a anunţat semnarea unui acord cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro. Împrumuturile vor fi structurate sub forma unor împrumuturi la termen care vor fi acordate în funcție de distribuția capitalului către proiecte realizate începând cu anul 2018 și privind viitoarea conductă, destinate regiunilor de convergență UE din România.

„Acest pachet de finanțare confirmă și susține misiunea companiei noastre de a contribui la economia reală prin dezvoltarea unei infrastructuri logistice moderne pentru clienții noștri, astfel ducând la un lanț de aprovizionare asigurat pe viitor și favorizând generarea de locuri de muncă în această regiune”, spune Jeroen Biermans, director general al WDP în România.

Cine este WDP

WDP este deţinută de familia Jos De Pauw, una dintre cele mai bogate familii din Belgia. Averea familiei De Pauw este estimată în urmă cu câţiva ani la 423 milioane de euro de publicaţia De Rijkste Belgen, şi a fost clădită pe dezvoltatorul de spaţii industrial-logistice Warehouse & Distribution De Pauw, care a ajuns lider pe pieţele din Belgia şi Olanda. La finalul anului trecut, valoarea portofoliului companiei a fost de 2 miliarde de euro.

În România, dezvoltările WDP au fost derulate printr-un parteneriat 51%/49% cu antreprenorul Jeroen Biermans până la începutul acestui an, atunci când această structură a fost schimbată la 80/20, pentru extinderea portofoliului la valoarea de 500 de milioane de euro până în 2020.

Sursa: economica.net

Lasă un răspuns