Banca Transilvania a anunţat finalizarea cu succes a fuziunii cu OTP Bank România. Banca de la Cluj ajunge la o cotă de piaţă de 23%. “Integrare în timp record, în doar şapte luni”, spune CEO-ul Omer Tetik

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti finalizarea cu sucess a fuziunii cu OTP Bank România în urma unei integrări în timp record, de şapte luni, şi în urma căreia banca a ajuns la o cotă de piaţă de 23%, iar activele au urcat cu 9%.

“Banca Transilvania are o competenţă esenţială: execuţia rapidă şi de succes a integrărilor companiilor achiziţionate. De această dată, a fost inclusiv o integrare în timp record, în doar şapte luni, cu o implementare foarte bună, posibilă datorită similarităţilor şi sinergiilor dintre BT şi OTP Bank, precum şi implicării echipelor celor două bănci. „Le spunem bun venit noilor clienţi, parteneri de business şi colegi”,  spune Omer Tetik, CEO al băncii de la Cluj.

Banca Transilvania prezintă în raportul publicat la bvb.ro şi cu ce vine nou pentru clienţii OTP Bank: acces la cel mai mare ecosistem de soluţii bancare şi servicii complementare banking-ului, prin companiile Grupului BT; Prezenţă în 350 de comunităţi din ţară, prin cele peste 530 de sedii şi peste 2.000 de aparate pentru self-banking (BT Express, BT Express Plus, BT Cash & Drop).

Banca spune că are şi Hungarian Desk, care oferă consultanţă în limba maghiară atât pentru clienţii proveniţi de la OTP Bank, cât şi pentru cei care deja colaborează cu Banca Transilvania şi îşi doresc acest serviciu, dar şi o ofertă de bun venit – care include produse, servicii şi soluţii bancare personalizate.

“Grupul Banca Transilvania are cel mai bogat istoric din România în achiziţii şi integrări. Acesta adaugă acum expertizei sale cea mai rapidă integrare, finalizată în doar şapte luni, precum şi experienţa a două fuziuni simultane, în ţări diferite, având în vedere că Victoriabank, parte din Grupul Banca Transilvania, marchează fuziunea cu BCR Chişinău. Prin aceste două fuziuni, Grupul Banca Transilvania contribuie la consolidarea pieţelor bancare din România şi Republica Moldova”, potrivit raportului.

Banca de la Cluj are o capitalizare de 26,2 mld. lei. Din acţionariatul său fac parte toate cele şapte fonduri de pensii private Pilon II cu o deţinere de aproximativ 27%.​

sursa https://www.zf.ro/zf-24/banca-transilvania-a-anuntat-finalizarea-cu-succes-a-fuziunii-cu-otp-22722233

Lasă un răspuns